padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Apa Itu Pengopi Tegar?

Apa Itu Pengopi Tegar?

/ September 20, 2010 /

Selamat Datang Ke padinno.com


Alhamdulillah, perjalanan yang panjang tadi sudah bertemu penghujungnya. Akhirnya aku bebas dari kesejukan yang sedari awal menggigit tubuh kering aku ni. Perjalanan yang patut mengambil masa 8 jam, tapi berpanjangan menjadi 11 jam,huuuhh.


Kita tinggalkan kisah sedih Nadia sebagai satu kenangan, kehilangan yang pasti tiada gantinya.


Berbalik kepada tajuk blog entri kali ini, sukacita ingin aku perjelaskan sekali lagi apa itu Pengopi Tegar. Secara mudahnya, ini bukanlah komuniti yang gempak mana pun, bukan juga niatnya nak bersaing dengan komuniti besar yang lain, cuma hanya sekeping banner. *Betul ke sekeping?

Create your own banner at mybannermaker.com!


Aku tak mengenakan sebarang syarat khas pun untuk bergelar Pengopi Tegar, hanya menampal banner cawan ni di blog kalian, then aku masukkan je la link blog korang dalam list aku tu. See? simple macam ABC kan? Lebih kurang list untuk aku blogwalking lah, macam master linky tu, tapi tu macam semak sangat lah.


Jadi apa kelebihan menjadi Pengopi Tegar ni? Emm bagi aku takdelah manfaat besar mana pun, tapi salah satu cara juga untuk menjana trafik. Takkan lah dalam beribu pengunjung blog kuning ni, takde sorang dua pon nak menjenguk Pengopi Tegar kan?


Yang kedua, aku sediakan Padinno Kopitiam, khas untuk Pengopi Tegar. Di situ, mereka berbincang, berbual, bertanya soalan, dan macam - macam lagi la. Bertanyakan tutorial, tips blogging, ataupun pendapat tentang hal - hal luar. Pendapat tentang kerjaya, hubungan sosial mahupun masalah di tempat kerja.


Bukan Pengopi Tegar pun aku alu - alukan datang, tak menjadi masalah. Cuma apa yang aku selalu pesan pada diorang, jaga tingkahlaku dan aras perbualan, itu sahaja dan menjadi seorang yang berakal, aku rasa itu hanya permintaan yang mudah untuk di terima.


Selain itu juga, aku mengadakan pertandingan antara Pengopi Tegar. Itu kelebihan istimewa lah rasanya. Sebelum raya, aku telah mengadakan tiga pertandingan dalam pusingan pertama di mana Anna berjaya mengumpul RM60 dan di nobatkan pemenang pusingan pertama. Segala update tentang pertandingan, boleh di dapati dalam Kopitiam.


Memasuki bulan kedua pembukaan Padinno Kopitiam, nampaknya da berjaya jugak apa yang aku harapkan. Mulanya dulu aku tak berapa yakin konsep begini di terima pakai, yelah, rata - rata blogger kita ni "raja blogwalking", tak ramai yang mahu singgah di satu tempat terlalu lama. Alhamdulillah, semakin hari jumlah Pengopi semakin ramai.


Jadi, dalam perbincangan kitorang aritu, nak juga rasanya Pengopi - Pengopi ni bertentang mata, so sebagai peneraju aku bersetuju jugak cadangan tu walaupun taklah sebesar dan segah komuniti lain yang memang dah ada nama.


Sebagai cadangan, aku menetapkan tarikh 16 Oktober 2010 sebagai tarikh perjumpaan. Tempatnya, di ibu kota la, aktiviti masih lagi dalam perancangan, yang di ketuai MissXYZ. Dengarnya rakan kita dari Sabah juga turut memeriahkan perjumpaan ni, kita yang berada di sini seharusnya bersemangat begitu juga.


Jadi, kepada sesiapa yang boleh datang, pada tarikh yang aku sebutkan tadi bolehlah sound kat aku ya, bukan apa, senang sikit nak buat perkiraan hehe.. Ok, aku harapkan semua berjalan lancar, segala update, akan ku letak di sidebar. Aku rasa itu saja kali ini.


note : Sistem GAGAlive mungkin down sekarang, so Padinno Kopitiam akan di tutup sementara. Korang minum le tempat lain dulu ekekee


Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap