padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Honda Civic VS Waja Lancer?

Honda Civic VS Waja Lancer?

/ September 13, 2010 /
Selamat Datang ke padinno.com


Memasuki hari ke 4 Syawal, segelintir kita dah pun selamat sampai ke destinasi masing - masing, mungkin yang menjalankan tugas seperti biasa. Kemungkinan besar juga, pelajar - pelajar yang masih bercuti dan kesempatan ini di gunakan untuk berkunjung ke rumah rakan taulan.


Aku juga masih bercuti, dan di kesempatan raya ni, peluang untuk aku menjenguk rakan - rakan, sambil mengorek cerita terbaru diorang, rata - rata membincangkan isu kerjaya dan kadang - kadang terlepas juga isu tunang dan kahwin hehe


Tapi tulah, dari dulu sampai sekarang kalau time raya, memang masalah kat aku ni, masalah pengangkutan hee, so di sebabkan halangan tu, aku jarang beraya ke rumah orang lain, bila ada kawan - kawan buat open house, kalau ada yang datang menjemput bolehla aku join sekali hehe


So, dalam perjalanan tadi, aku pun dok terpikir sorang - sorang, tak boleh jadi ni hehe, kena beli jugak satu kereta ni.. wahh haha macam banyak sangat je duit nak beli kereta. Tapi kata orang, kalau tak nekad, sampai bila - bila pun tak menjadi kerja ye ke?


Memasuki setahun usia aku bekerja, aku rasa dah molek sangat aku memiliki kereta sendiri, hee senang nak balik kampung pun tak perlu berebut - rebut membeli tiket bas, hee.. Tapi tu la, masih berkira - kira nak beli kereta apa hee memilih la pulak,


Dalam rancangan kepala aku ni, ada 2 atau 3 model yang aku berkenan sangat, hee berkenan nak memiliki. Pertamanya, Honda Civic FD, kedua Mitsubishi Lancer X dan yang ketiga Waja iras Lancer? ekekee aritu aku tengok kat Buletin Utama TV3, cantik jugak Waja Lancer tu hee


type r padin
Honda Civic Type R

Dari segi harga aku rasa lebih kurang je kot, dan semestinya Waja Lancer yang termurah, tapi kalau ikutkan rata - rata aku dengar kereta import ni lebih baik dan... lebih berprestij dan gah kot ekekee berangan je aku nih.. Civic FD bagi make up sikit je dah boleh jadik sebijik macam Type R ekekee..



lancer padin
Mitsubishi Lancer Evolution X

Mengelamun punya pasal, sekali tertidur da hehe.. Sedar - sedar sampai rumah dah.. Hmm, lagi best kalau tiap hari ada orang bawakkan, kira - kira ada pemandu sendiri cewahhh, tapi apakan daya, aku hanya seorang PLV hee..


Tu lah, dengar - dengar Waja Lancer akan keluar hujung tahun, entah ye entah tak, tunggu je lah dulu, tengok macamana, dan dengar apa kata pengguna dulu hehe, tapi aku lagi minat Civic, huu apa kata kawan - kawan? Mungkin ada yang nak kongsi pengalaman dan tips dalam memilih kereta ni.


Sekian Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap