padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Bukan Takdirnya

Bukan Takdirnya

/ September 22, 2010 /


Selamat Datang Ke padinno.com


Hehe macam best je kan hirup Sop sambil minum teh. Eh best ke? Teringat pulak masa raya aritu makan sup tulang. Kejap je kan rasa, da setengah bulan kita beraya.


Blog entri kali ni bukanlah aku berhasrat nak bercerita pasal raya lagi. Ramai dah bercerita pasal raya, so aku buat cerita lain la. Tapi tu la pusing sana, pusing sini tak muncul pulak cerita yang nak di ceritakan tu.


Tambah pulak sekarang ni masalah malware melanda ni, banyak juga blog dan laman - laman yang tak boleh nak di akses. So, banyak jugalah tak dapat nak baca update kawan - kawan. So, kat sini aku nak kongsikan dengan kawan - kawan tentang perkara ni.


Pernah tak korang rasa, bila sesuatu perkara tu hampir sangat dengan kita, tapi di akhirnya tak kesampaian. Perghh memang menyirap je rasa. Opps ni bukan menyirap, frasa untuk minum sirap tu ye. Pernah tak rasa macam tu? Pernah tak? Aku dah banyak kali rasa... penat. Hampa. Geram. Tapi, tu lah, aku sedar itu bukan takdirnya.

geram
Contoh la, masa belajar dulu, aku aktif juga masuk tournament futsal. Pasukan aku tu di namakan The Reborn, dan boleh kata gah juga di UTM tu dulu. Persembahan ala - ala gempak juga, tapi tu lah, bila dah hampir nak jadi juara je, mesti tak kesampaian.


Time tu lah kasut terkoyak, penjaga gol kena kad merah, sepak bola asyik kena tiang je. Perkara tu asyik berulang je. Sepanjang 16 tournament aku di UTM, 9 kali masuk final, tapi tu lah, sekali je bergelar juara. Lagi 8 tu? Ada sekali tu dah leading sepanjang game, tapi kena 2 gol dalam masa singkat, aduhhh... Hadiah pertandingan tinggi juga masa tu.


Banyak lagi contoh lain, tapi cukupla aku letak 2 situasi je. Yang korang baca tadi baru satu kan. Situasi yang kedua ni, masa cuti raya hari tu. Aku dah hampir - hampir je dapat jumpa blogger cantik ni, tapi di saat akhir tu la banyak ragamnya. Time tu la motor abang aku rosak pulak, time tu jugak la perkhidmatan telefon tergendala.. Geram. Tapi, aku sedar, bukan itu takdirnya.


Korang pulak, ada ke kes macam ni? Ke aku sorang je yang bertakdir macam ni? Yang aku cakap Hirup Sop tu, jomla singgah di blog Sop, menikmati blog entri dia yang mengancam. Dan jugak singgah minum teh di blog tehr. Unik pantun - pantun dia, aku rasa geram kalau bila pergi, dia tak update entri baru haha..


Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap