padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Perbaharui Yang Lama

Perbaharui Yang Lama

/ July 21, 2012 /
Dah setahun rupanya. Setahun aku gunakan jentera Merah tu, dah setahun juga aku guna template Classic ni. Aku rasa dah selesa pulak, malas pula nak cari template yang baru. 

Emm, domain pun dah nak kena renew ni, biasalah dah cukup tempohnya, ada beberapa perkara kita kena perbaharui. Kalau dah tak boleh perbaharui, mungkin kena upgrade atau gunakan yang baru. Kereta dah setahun, kena renew insurance dan road tax, domain nak expired kena renew jugak. Kalau tak, apa akan jadi?


Bercerita pasal renew ni, sama lah juga dengan batang tubuh kita ni. Kena renew jugak. Malah kita kena pilih pakej renew + upgrade. Kita sebagai manusia pun perlu memperbaharui diri kita - daripada pelbagai segi terutamanya ilmu, amal, dan juga konteks amalan ibadah.

Pandang cermin bukan sahaja melihat kekacakan dan kecantikan fizikal semata, cuba jeling juga ke dalam diri, apa yang perlu di renew dan upgrade. Di samping kita membuat kerja harian mencari rezeki, apa salahnya juga ambil masa, berehat dan mengambil sedikit waktu untuk mengasah kapak yang makin tumpul

Apa kata anda?

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap