padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Terima Kasih Belalang

Terima Kasih Belalang

/ September 26, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Alhamdulillah, aku da selamat sampai ke Jawi, tak sangka dah dua kali aku masuk Jawi. Erkkk bukan masuk jawi yang tu, ni masuk ke Institut Latihan Kecemerlangan MARA, Jawi. Kali pertama, aku menghadiri Kursus Induksi Kumpulan 1 Sesi 4 2010. Kali ini, aku hadir atas sebab menghadiri Bengkel Pengesahan Soalan Peperiksaan Akhir Sesi Jul - Dis 2010.


Bengkel ni akan berlangsung 4 hari bermula Isnin, 27 September dan di jangka berakhir Khamis. Wakil dari IKM/KKTM seluruh negara mula berkumpul di Jawi bermula jam 2 petang.


Kedatangan aku di Penang di sambut oleh Belalang Kacak nih, pertama kali berjumpa dan seperti yang aku duga, Belalang ni memang kacak. Tapi, perhatian ya semua gadis di luar sana, Belalang ni dah ada yang punya...


Aku menjejakkan kaki di rumah Belalang, dan sempat la bermain - main dengan Belalang Jr. Mula - mula tu menjerit macam histeria je bila tengok aku kuak lentang kat rumah Belalang hee. Mrs Belalang pun ada, dan menyediakan sarapan yang sedap untuk kitorang.

anak belalang


Dalam jam 1 petang, kami bertolak dan sampai ke Jawi. Aku bersyukur dalam kepeningan mencari alternatif, masih ada hamba Allah yang sudi membantu menyelesaikan masalah aku. Seperti yang aku pernah tulis dalam blog entri "Kenapa aku berblog?",


"..walaupun kenalan maya, penting bagi aku untuk berkenalan dengan semua, sebab mana tahu bole mintak tolong suggest kan tempat makan best, tempat bersosial best, & macam2 lagi la.. - baca lagi "

anak belalang


Jadi, sebagai tanda terima kasih, aku nukilkan blog entri yang ke 17 bulan September istimewa untuk Belalang Kacak!! Mai serbu sarang bawah tanah dia, he he he.. Latest blog entri dia - Cerita Hantu ekekee.. aku dah tahu sepenuhnya cerita tu, kalau korang nak tahu, gi layan kat blog dia..


Ok, aku rasa setakat ini sahaja, bengkel dah nak bermula ni. Tata..


Terima Kasih ~ Datang Lagi

1 comments:

{ Yuni Aisyah } on: 19:12 said...

JAWI len rupanya..hehe..wat terkejut je..

bestnya dpt jumpe membe blogger..

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap