padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Tribute to Nadia (TTT)

Tribute to Nadia (TTT)

/ September 18, 2010 /

Selamat Datang Ke padinno.com


Sesungguhnya, masa itu tidak akan berputar ke belakang, juga tidak sesekali akan berhenti. Masa akan terus bergerak, meninggalkan perkara lalu, dengan cerita dan nostalgia sendiri, yang seterusnya akan di sebut sejarah.


Walaupun cuti masih berbaki sehari, terlalu cepat aku rasakan masa bergerak, di kampung ni pun dah sunyi, tiada lagi hilai tawa kanak - kanak, tiada lagi dentuman mercun, tiada lagi gurau senda sanak saudara. Semuanya sudah pergi, pergi meninggalkan kampung, mencari rezeki.


Begitu juga dengan kehidupan kita, sampai masanya, ada yang akan datang, dan ada juga yang akan pergi. Kadangkala, kita menangisi kedatangan cahaya baru dengan kesyukuran, adakala kita menangisi pemergian orang yang kita sayang.


Aku terasa dengan pemergian Nadia, atau lebih di kenali gelaran TTT. Walaupun hanya berkenal di alam maya sahaja, tapi sedikit sebanyak.....huhu taktau nak tulis apa..


Blogger, Nadia telah meninggal dunia pada malam 17 September 2010, di Jepun di sebabkan penyakit kanser serviks. Pengesahan telah di buat oleh ibu Nadia sendiri dengan mengirim khidmat pesanan ringkas kepada teman - teman rapat.


Kalau tak salah, kali terakhir aku berbual melalui laman sembang Yahoo Messenger (YM) pada penghujung bulan Julai, masa tu aku di beritahu arwah baru je lepas keluar wad, dan kami berbual elok, takde pulak berasa kejanggalan apa - apa dalam perbualan tu.


Mengenali Nadia merupakan perkara yang menyeronokkan. Susah nak menerka perwatakan sebenar, tapi aku rasa Nadia seorang yang ceria, manja, dan kadangkala aku rasa orang yang matang dalam membincangkan sesuatu perkara. Banyak lagi nak tulis, tapi takpelah.


Aku pun tak pasti aku orang bertuah yang ke berapa mempunyai gambar original tanpa "spek hitam", tapi arwah pesan kalau nak publish, jangan lupa pakaikan "spek hitam"..

nadia
Aku dah lama nak buat review blog Nadia, tapi takde idea, tak sangka pulak begini kesudahan reviewnya.. huhu... Oklah, semua orang pun tengah bersedih agaknya.. Menyoroti kata - kata manis arwah di hujung blognya,


"jangan lupe spek itam yea sygs..hehe :)"

padin spek
Antara favourite arwah dalam YM - abang botakkkk, ketuk kepala botak, tumbuk perot botak, -mesti aku akan terus merindui panggilan ni. Berbalik kepada isu masa yang aku perkatakan di awal blog entri tadi, hargailah masa. Sentiasa cari peluang untuk kita saling memaafi, langsaikan segala hutang sebab entah esok lusa giliran kita pula yang pergi. Fikirkan..


Note : Al - Fatihah untuk Arwah Nadia a.k.a TTT, semoga rohnya di cucuri rahmat Allah

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap