padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Pengertian padinno

Pengertian padinno

/ September 23, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Lega. Itu adalah perasaan yang aku dapat kongsikan pada kalian saat aku mengarang blog entri ini. Lega sebab persediaan untuk Soalan Peperiksaan Akhir DTM Gas Sesi Julai - Disember 2010 dah pun sempurna. Lega sebab arini dah 24 hari bulan. Lega, dah pasang header baru.


Kali ini, suka untuk aku ceritakan serba sedikit tentang pengertian padinno. Segala kekeliruan dan pertanyaan, aku akan perjelaskan di sini, mudah - mudahan memberi sedikit hiburan pada kalian. Kalau tak terhibur tu, maknanya blog ini belum cukup di gelar "mesra pengunjung".


  • Erti padinno
padinno sebenarnya datang dari nama sebenar aku, padin no. Tunggu. Nama aku dalam identity card Fadzil Noor. Tapi sejak kecil lagi, memang orang dah panggil aku padin no, mungkin sebutan Fadzil tu di sebut secara laju, dan kedengaran seperti padinno. Semua (aku agak) orang yang kenal aku jarang memanggil Fadzil, sebaliknya lebih selesa memanggil Padin.


Ada juga yang bergurau, "Padin Yes" tengah buat apa tu? aha, "No" tu bukanlah membawa maksud "tidak" sebaliknya datang dari perkataan "Noor" tu. Tak lupa juga, ada yang bertanya "padinno ni benda apa?" Emm ada ke benda yang di panggil padinno? Aku pun tak pasti, yang aku tahu barangan jenama Padini ada la.

PADINNO
  • Pengertian padinno
Konteks pengertian kat sini bukanlah nak bercerita atau memperjelaskan apa makna padinno tu sendiri, sebaliknya, padinno kat sini ialah padinno.com. Pengertian ini boleh juga merujuk kepada apa pentingnya padinno dalam kehidupan aku dan kalian juga.


Macam yang aku sisipkan di ruangan sidebar tentang "Sepatah Dua Kata" tu, laman ini aku binakan untuk menjalin persahabatan sebenarnya. Tak di nafikan banyak lagi cara untuk kita berkomunikasi, dan aku memilih untuk berada di platform ini. Aku kongsikan perasaan sebenar, visi dan PERJALANAN kehidupan aku dan aku berasa sangat beerti kalian juga termasuk dalam kehidupan aku.


Berkongsi cerita, berita, ilmu pengetahuan dan pelbagai tips dan panduan menjadikan pengalaman ini lebih bermakna. Melalui padinno, aku mula membuka mata tentang dunia IT ni, tidaklah banyak, tapi ilmu yang aku belajar tu amat berharga. Juga, aku mengenali ramai kawan - kawan baru yang walaupun belum bersua, tapi aku rasa macam dah kenal lama. Yelah, takkan kita nak berkawan dengan orang yang bersekitar dengan kita je.


  • Di Mana padinno?
Selain padinno.com, kalian juga boleh berinteraksi dengan padinno di laman facebook, dengan nama "padin no". Kalau masih aktif dengan friendster, boleh juga cari dengan nama "padin no". Laman sosial lain? Aku belum terfikir untuk turut serta.


Selain laman sosial, padinno juga boleh di jumpai di pasaraya - pasaraya berhampiran. Cewahh berangan dah ni, ekekee tali pinggang, kemeja, seluar, baju dan sebagainya, dengan brand "padinno" hahahaha.. Kalau jumpa, korang bagitau aku ye, aku nak saman.


Pastinya, padinno kopitiam la kan. Tapi sedih juga, entah kenapa sekarang ni kopitiam tu tak boleh di akses. Harap - harap perniagaan akan kembali berjalan lancar. Sejak kopitiam tu bermasalah, pengunjung nak minum kopi pun tak dapat, seterusnya? Kedai takde pengunjung, maknanya takde income la huhu..


Aku rasa setakat ini je lah, Kalau ada apa - apa yang terkurang tu, nanti dari semasa ke semasa, aku update lagi. Sekian,


Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap