padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Nike Mercurial Veloce FG

Nike Mercurial Veloce FG

/ March 2, 2013 /
Ini kali ke - 6 aku membeli kasut bola sepanjang usia aku. Kali terakhir aku membeli kasut bola adalah pada Julai 2010, iaitu Nike Mercurial Victory FG dengan harga RM279.

Nike Mercurial Victory
Nike Mercurial Victory, Julai 2010

Buat masa sekarang, secara keseluruhannya kasut tersebut masih dalam keadaan baik, cuma sedikit calar dan kulit di bahagian masukan kaki sudah mengelupas. Dengan kenangan yang ada sepanjang aku menggunakan kasut tersebut, maka aku tidak berniat untuk menjualnya. Kasut sebelum Mercurial Victory, aku pernah jual kepada pelajar aku dengan harga RM80 setelah setahun aku menggunakannya.

Bercerita mengenai kasut baru, aku memilih Nike Mercurial Veloce FG saiz 7(UK). Sempit dibahagian tepi tapi masih longgar di bahagian hadapan kaki. Kasut terdahulu bersaiz 6.5 (UK) tetapi aku dimaklumkan tiada saiz 6.5(UK). Tidak dapat dipastikan samada memang tiada saiz 6.5 atau masih belum ada stok.

Nike Mercurial Veloce FG
Nike Mercurial Veloce FG, Mac 2013

Harga bagi kasut Nike Mercurial Veloce FG ini RM389. Kalau anda mahu kasut yang sama tetapi lebih murah, anda boleh memiliki Nike Mercurial Victory IV dengan harga RM289. Kalau anda mahukan Mercurial 1st Grade, anda boleh miliki Nike Mercurial Vapor IX dengan harga RM749. Kalau anda mahukan nama anda di kasut, aku tak pasti pulak berapa harga yang akan dikenakan. Anda boleh customize sendiri warna dan NikeiD kasut anda.

Nike Mercurial Vapor IX
Nike Mercurial Vapor IX, NikeiD

Jom main bola... heheee

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap