padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Lukisan Wang

Lukisan Wang

/ October 25, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Straight to the point, aku selaku author padinno.com ingin mengadakan pertandingan iaitu Lukis & Menang. So, siapa - siapa yang ingin menang, boleh lah melukis, atau pun siapa - siapa yang nak melukis, mungkin boleh jadi pemenang.


Cara nak menyertainya mudah sahaja. Aku sediakan 2 kategori, yang pertama melukis manusia, dan kategori kedua melukis permandangan. Kedua - dua kategori ni mempunyai nilai hadiah yang berbeza, mengikut kesukaran dalam melukis.


Aku memberi kebebasan untuk melukis, samada menggunakan pensel, pensel warna, pena, crayon, arang batu dan lain - lain yang di pikirkan wajar, dan sebolehnya biarlah asli dari lukisan anda. Kalau nak suruh yang lebih pakar pun boleh, tapi suka aku nyatakan di sini, nikmat mencipta adalah merupakan salah satu perkara dalam Tonggak 12!!


Gambar 1

padin suka hana

Gambar 2

permandangan

Kalau nak melalut, ada je aku nih. OK, tak reti melukis tapi teringin nak hadiah besar? Anda boleh menyemak semula teknik - teknik melukis yang telah aku selongkar di awal bulan Oktober ni, kalau nak lebih tepat pergi godek post archive > October > gottchaaa... Baru aku perasan, huruf awal blog entri aku bulan ni menjadikan PADINNOCOM! Perasan tak?


Ok, jadi bolehlah rujuk teknik - teknik tu. Pemenang akan di tentukan melalui peratus kesamaan lukisan yang paling tinggi. Apa hadiah yang menanti pemenang? emm, bagi kategori melukis manusia, aku pertaruhkan RM 50 untuk tempat pertama, manakala kedua dan ketiga akan mendapat RM 30 dan RM 20 masing - masing. Bagi kategori permandangan, aku pertaruhkan RM30, RM 20 dan RM 10 untuk pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga.


Nanti dulu. Jika pemenang adalah di kalangan Pengopi Tegar, maka aku up dua kali ganda, contohnya pemenang tempat kedua untuk kategori melukis manusia adalah Pengopi, hadiah akan berganda menjadi RM 60! Wau!! Jadi tunggu apa lagi, pergi kedai beli kertas lukisan dan pensel yang tajam, sekarang..


Okeh, semua maklumat aku dah bagitau, so anda boleh mula lukis sekarang. Publish lukisan anda di blog masing - masing dengan tajuk "Lukisan Wang Padinno" tidak melewati tarikh 19 November 2010. Sebagai kenang - kenangan, aku akan sertakan Sijil Padinno yang di tandatangani sendiri oleh author web ini - kepada pemenang sahaja.


Dah siap publish, informkan pada aku beserta permalink, supaya mudah aku nak menilai. Ni arahan standard la kan bagi penganjur pertandingan maya nih. Jadi, tunggu apa lagi. Aku peruntukkan RM400 untuk pertandingan ni, sebagai mengganti janji aku pada Pengopi Tegar sebab perjumpaan Pengopi terpaksa di tunda.


Akhir kata, kalau takde orang nak join pun, aku tak kisah sekurang - kurangnya blog ni terupdate jua, miahahaa..


Terima Kasih ~ Datang Lagi

1 comments:

{ Ellen } on: 07:37 said...

Mrng Din, Kalo bab2 melukis ni..ellen surrender yer...hehehe..amcm?sihat ker?amboi2 dah sombong skg...Shoutbox pun di delete...kita tak leh citer2 dah..huhu...apapon u re still one of my best friend..ahaks!!

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap