padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Merah Kuning Itu Selangor

Merah Kuning Itu Selangor

/ October 21, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Merah Kuning Itu Selangor. Jatuh bangun Pasukan bola sepak Selangor, tak meruntuhkan semangat aku untuk terus bersama pasukan kesayangan ni. Kekalahan pada Kelantan pada saingan suku akhir Piala Malaysia tempoh hari memang agak mengecewakan, tapi itu adat permainan.


Apa pun, aku puji sebab setiap kali Selangor turun, Selangor akan menjanjikan persembahan terbaik. Tengok saja pada sejarah bolasepak negara, reputasi Selangor setakat ini memang boleh di banggakan.


Sejak aku mengikuti bola sepak negara, bermula 1992, memang pasukan inilah yang mewarnai liga bola sepak tempatan. Pemain - pemain yang tidak asing lagi seperti Azman Adnan, Anuar Abu Bakar, Zainal Abidin Hassan, dan ramai lagi memang menjadi tunjang kemahsyuran Selangor.

pasukan selangor
Tahun bersilih, musim berganti, pasukan Selangor kekal menjadi pasukan pilihan untuk setiap tahun. Skuad yang di barisi pemain - pemain yang berkebolehan, serta disiplin yang tinggi menjadikan Selangor sebuah pasukan yang berpakej lengkap.


Kehadiran Mohd Safee Sali, bergandingan dengan Mohd amri Yahyah, serta beberapa pemain lain di lihat kekuatan utama bagi Selangor dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Paling manis, Selangor berjaya menjadi pasukan pertama dalam liga tempatan menjuarai treble pada 2005, di mana kesemua perlawanan akhir, aku sempat melihat kejayaan itu di stadium.


Apa pun, adat permainan. Ada menang, dan ada kalah. Menang bukan kerana lawan terlalu lemah, kalah juga bukan kerana pasukan lawan terlalu hebat, tapi yang lebih tepat, pasukan yang paling kurang melakukan kesilapan akan menjadi pemenang.

penyokong selangor
Jadi, ramai juga yang bertanya, kenapa aku memilih untuk menyokong pasukan Selangor, sedangkan aku tinggal di Perak. Jawapan aku, mudah. Aku di lahirkan di Selangor, dan dek darah ku tumpah di bumi Selangor, aku cenderung untuk memilih Selangor.


Maju Selangor........................................


Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap