padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Mari Belajar Melukis

Mari Belajar Melukis

/ October 3, 2010 /

Aippp mari belajar melukis? Lagak macam cikgu pendidikan seni je aku ni. Taklah. Sekadar mengisi masa terluang kan, kalau dah bosan tak tahu nak buat apa, aku selalu jugak la menconteng - conteng.

Sambil - sambil aku mengemas bilik tadi, terjumpa la fail aku masa dulu - dulu. Rupanya, rajin jugak aku buat buku tentang cara - cara nak melukis. Tapi selalunya apa yang aku lukis tu, mesti tak sama yang macam aku harapkan. Kenapa? Pasal, idea dan perlaksanaan tak seirama.


Ini lukisan dalam entri "Penangan Kena Penampor"
penampar


Ini lukisan dalam entri "Bila Masa Terluang"

seni padin

Ini lukisan dalam buku "Cara Membina Karakter"

bina karakter

Ini lukisan dalam salah satu episod "Once upon a Time"

komik

Aku jadikan melukis ni sebagai satu cara aku menghabiskan masa jugak. Jadi kalau korang yang baru nak belajar melukis dan nak menghabiskan masa, bolehlah dapatkan buku berjudul "Cara Melukis Dengan Betul" di pasaran sekarang, cewahh.. Aku tipu je tu..

Nantilah, ada masa, aku upload gambar dan teknik - teknik yang aku tuliskan dalam buku tu, kalau takde masa, nak buat macamana, ye tak.. haha udah la tu, setakat ni saja.


Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap