padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Legend of Padil-Do

Legend of Padil-Do

/ September 25, 2012 /
Antara perkara yang aku fikirkan semasa habis belajar di universiti adalah : adakah aku masih boleh terus menikmati bolasepak bila berkerjaya? Ya, kegemaran aku bermain bolasepak, dan aku sudah menikmatinya semasa di bangku sekolah dan universiti dengan beberapa kenangan indah mengenainya.

19 gol dalam 25 perlawanan termasuk kompetitif dan siri perlawanan persahabatan di UTM meletakkan aku sebagai penyerang yang sering diberi tumpuan. Cewah. Memang, aku masuk bakul angkat sendiri. Tapi walaupun aku tak puji, rekod tu tetap tak boleh di padam.

Di IKM, aku akui agak sukar mencari rentak tambahan pula kena bersaing dengan penyerang sedia ada yang sememangnya lebih berpengalaman. Posisi penyerang bukan lagi tempat yang mudah aku bolot, sebaliknya lebih mengisi barisan sayap sebelah kiri jentera serangan. Pun boleh. Hehehh..

Minggu Aktiviti IKM JB telah di adakan pada 10 - 14 September, dan antara lainnya di isi dengan Perlawanan Persahabatan Antara Wargakerja IKMJB, di mana dua pasukan di bentuk daripada gabungan staf yang berasal dari Utara-Timur menentang Selatan-Tengah.

Sesi Panas Badan Selatan-Tengah

Sesi Regangan Selatan-Tengah

Kesebelasan utama Selatan-Tengah

Sesi Sembang - Sembang Utara-Timur

Kesebelasan Utama Utara-Timur

Suasana Perlawanan

Sokongan dari wargakerja untuk menjayakan perlawanan yang aku atur sangat aku kagumi. 2 3 hari sebelum sepak mula memang banyak yang dah bercakap - cakap mengenainya, dan berusaha mencari strategi ampuh supaya dapat memenangi perlawanan. 

Perlawanan berkesudahan seri 1 - 1. Gol bagi pihak pasukan Utara-Timur telah di jaringkan oleh individu yang digelar Padil-Do!!hahahahah... Gol menerusi sepakan penalti. Aku mengambil keputusan untuk menendang rendah ke mulut gol, tetapi bola meleret ke tengah perlahan menuju ke penjaga gol. Nasib baik kelajuan bola dapat melepasi garisan gol sebelum sempat penjaga gol merebahkan badan.


Berbalik pada persoalan aku di perenggan pertama, aku sudah menemui jawapannya : Ya, aku masih menikmati sukan bolasepak walaupun sudah berkerjaya.

Note | No.9 tetap di hati...

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap