padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Cinta Pertama

Cinta Pertama

/ August 24, 2011 /
Kata orang, cinta pertama ni memang susah di cinta pertamalupakan ye tak? Kalau yang berjaya ke jinjang pelamin, memang cun lah, cuma kalau berhenti di pertengahan mungkin kata - kata tu ada benarnya jugak.


Umm, dalam blog ni pun aku asyik menulis perihal kerjaya, pengalaman lalu masa belajar, di rumah, hobi dan lain - lain. Bak kata Diana,


"Aku teringin nak baca cerita tentang Padin yang jalan2 bersama kekasih hati dihujung minggu.. menonton Merong Mahawangsa dan bersantai2 di MCd bersama pujaan hatinya.. baca lagi"


Hari ini aku pecahkan satu rahsia cewahhh.. berkaitan cinta pertama. Kisah yang berlaku masa zaman persekolahan, walaupun digelar cinta monyet, tapi cabang cinta juga kan? Muehehee.. Rasa minat, suka tapi taktau penghujungnya pasal masa tu budak sekolah lagi, apa aset pun takde.


Masa aku di tingkatan dua, ada pelajar perempuan baru berpindah ke sekolah aku. Aku namakan dia F, dan kebetulan, dia di tempatkan di kelas aku. Bila ada budak baru je mesti jadik tumpuan, tambah pulak ada rupa. Keh3.. Aku pun tak ketinggalan mula pasang strategi.


Tapi yelah kan, Form 2. Nak mula langkah pun takde idea. Malu. Segan. Dok pakat usha je tiap hari, sudahnya member baik aku yang dapat takcle dia. Heh, gigit jari la, tapi takpe.. itu rezeki masing - masing. Alah cepat sangat la plak endingnya ya?


Nanti.. heh. Bila dah masuk Form 4, kitorang masih kekal dalam kelas yang sama cuma kawan baik aku tu dah berpindah sekolah. Entah dah jadi rezeki aku pulak ke, kami jadi kawan baik la pulak dan suatu hari tu F ceritakan yang diorang dah takde apa - apa hubungan. Masa tu aku setakat "oo"kan aje.


Dah naik Form5, F masuk kelas lain, lagaknya macam kelas pertama la pasal result final exam gempak. Aku nyaris - nyaris kena turun kelas (final exam aku tak sempat habiskan pasal kena demam campak), tapi disebabkan bukan angkara keputusan exam, aku masih di kekalkan di kelas kedua.


Bila dah kelas lain - lain ni, rasa macam kehilangan pulak. Jarang dapat bersemuka, berbual. Strategi paling ampuh time tu ialah --> mengutus surat je lah hehehh.. Surat pertama yang aku karang, "Boleh kongsikan cemane cara kau study dan dapat result cemerlang".. Hahahh takde idea langsung cemane nak mulakan perbualan dulu.


Bila dah berutus surat tu, feedback pun macam positif je aku pun beranikan diri la, mengaku yang aku pernah suka dia cuma tak sempat nak bagitahu. Mel reply dia ringkas je, "alaa tau dah tapi kenapa sekarang baru bagitau?"... masa tu... walau ayat dia pendek je tapi baca ulang - ulang kali macam surat 30 perenggan!


Di pendekkan cerita, kami sempatlah bercanda-ria sampai la abes SPM. Selepas SPM, apa pulak ceritanya? Ha, kalau nak tahu, lepas SPM takde cerita dah, pasal takde contact number - masa tu boleh kira berapa orang je yang ada handphone..


Masa ambil keputusan SPM, aku cadang nak mintak phone number F, tapi dia datang dengan family daa.. Malas nak cari pasal, aku simpan je la niat tu jauh - jauh, aitt simpan je tau, bukan buang. Kesudahannya, aku pun senyap, F pun senyap...


~Cinta Pertama End~

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap