padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Hobi : Koleksi 2012

Hobi : Koleksi 2012

/ August 27, 2012 /
Tinggalkan cerita Dendang Perantau tempoh hari, untuk blog post kali ini aku ingin kongsikan berkenaan Hobi : Koleksi 2012 pula. Jika anda belum berpeluang membaca entri lepas berkaitan hobi aku, bolehlah baca dahulu pautan Die-Cast Model dan Hobi terlebih dahulu. Taknak baca sekarang pun tidak mengapa, esok lusa masih boleh lagi..

Setakat 2011, aku dah menyimpan 38 buah pelbagai skala dan model. Paling besar skala 1:24 dan paling kecil 1:64. Untuk 2011, aku tidak membeli sebarang koleksi model kereta mainan ni, cuma pada Julai aku menang tempat pertama Giveaway Bro Ismail N - BMW X6 (1:24). Ada la teman untuk Mitsubishi Evo VIII kat meja pejabat tu, hehee..



2012, semasa membeli belah untuk persiapan raya, mata aku tertarik pada bahagian permainan (selalunya memang macam ni), dan setelah di timbang tara, aku beli Gundam. Layan robot pulak dah.. Orang lain dok sibuk pilih baju, aku sibuk pilih permainan. 

Robot Pertama

Emm, pertama kali pasang sendiri, separuh hari juga aku siapkan model robot nih. Tapi bukan susah pun, ada arahan dia walaupun tulisan Jepun, still boleh tengok gambar yang tersedia. 

Bagi die-cast model, aku baru order untuk pembelian die - cast Honda Civic EG6 dalam talian. Dah merata cari di kedai mainan tapi susah betul nak jumpa model ini. Sebetulnya, aku nak cari model Honda Civic EG9 tapi memang rare lah model ni. T_T

Honda Civic EG6 : Coming Soon

Honda Civic EG9 : Tak jumpa lagi..

Honda Civic MY EG9

Aku tak ingatlah, rasanya kat Midvalley ada 'syurga' kedai mainan ni, tapi tulah jauh sangat lah pulak. Kalau dekat, mau kopak tiap - tiap bulan. Tu hikmahnya benda alah tu jauh dengan aku, hehee..Sampai bila aku nak berhenti untuk mengumpul koleksi die cast model ni? Entahlah...... hahahaa

Honda Oddysey Absolute 2.4

Ada hobi sama tak?

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap