padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Keputusan Lukisan Wang

Keputusan Lukisan Wang

/ November 20, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Pertandingan Lukisan Wang padinno kini sudah berakhir. Dan, penulisan berikutnya merupakan keputusan Lukisan Wang. Terima Kasih kepada yang menyertai Lukisan Wang.


Kategori Muka Manusia[1] airneslobeng.com - RM 50

lukisan wang padinno  1

Lukisan yang menarik. Dah boleh jadi pelukis ni, ke memang pelukis? hahaa.. Apa pun, memang cun muka model ni, dari segi lorekan, proportion dah superb dah.. Cuma, kalau perhatikan pada bahu kanan, agak janggal sikit, dan bahagian kepala tak cukup bulat.. Hee,

lukisan wang padinno 2

Percubaan yang berani. Melukis karikatur lebih santai, dan apa yang aku tengok, memang menjadi karikatur Hana Zaty nih.. Teknik lorekan juga berjaya, bayang dan proportion boleh di kira tepat juga. Nice.
[3] Tiga pemenang berkongsi hadiah di tempat ketiga

(a) gnesop.com - RM 40 (Pengopi)

lukisan wang padinno 3

Peserta terawal. Tahniah, anda boleh melukis. Subjek yang kelihatan ceria, menjadikan gambar lebih hidup. Mungkin Sop boleh perbaiki lagi dari segi ketepatan ( bahagian kepala) jika ingin melukis potret. Dan teknik lipatan kain juga masih boleh di perbaiki.


(b) suarabawahtanah.com - RM 40 (Pengopi)

lukisan wang padinno 4

Ahah, pertamanya, Belalang mengabadikan Belalang Jr sebagai objek lukisan.. Objek ke subjek ya? huhu.. Percubaan yang baik, mungkin dah lama tinggal pensel. Apa pun, memang menjadi muka Belalang Jr. Kena perbaiki lagi dari segi main line dan shadow..lukisan wang padinno 5

Teknik yang menarik dan unik aku rasa. Gabungan titik menjadikan garisan yang sempurna. Memang menjadi muka manusia. Cuma boleh perbaiki di bahagian mulut dan mata, mungkin. hehehe tahniah Tun.
Kategori Permandangan[1] gnesop.com - RM 60 (Pengopi)

lukisan wang padinno 6

Lukisan permandangan ini agak mudah. Jadi ulasan adalah sama bagi kesemua pemenang. Cuma, apa yang perlu di perbaiki, bila melukis datum laut, ia sepatutnya garisan lurus.


[2] mwdah.blogspot.com - RM 40 (Pengopi)


lukisan wang padinno 7
[3] dua pemenang berkongsi hadiah di tempat ke tiga

(a) tomatogurlslife.blogspot.com - RM 20 (Pengopi)


lukisan wang padinno 8


lukisan wang padinno 9


Tahniah kepada semua pemenang. Terima Kasih kerana menjayakan Lukisan Wang Padinno. Kepada pemenang, jangan lupa emailkan maklumat anda - nama dan alamat ke padinno@gmail.com untuk hadiah.


Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap