padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Undangan Perkahwinan

Undangan Perkahwinan

/ November 4, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Perkahwinan merupakan penyatuan antara 2 jiwa di antara lelaki dan perempuan, mengikut syarat - syarat tertentu yang telah di tetapkan oleh syara'. Aku nak ulas lebih pun, tak pandai mana, yelah bahagian yang membabitkan agama ni kena study betul - betul baru boleh tulis.


Orang - orang selalu bercakap, bila sampai seru, adalah tu. Cuma cepat atau lambat je. Sesiapa pun mesti teringin untuk berkahwin. Hidup bersama orang yang di cintai, di sayangi, bukan hanya sehari dua, tetapi untuk sepanjang hayat, mudah - mudahan.


Namun, kehidupan berumahtangga ni bukanlah seindah yang di sangkakan. Kerana, kita terpaksa mengambil kira pendapat pasangan juga. Berselisih faham tu perkara biasa, tapi janganlah sampai serius, dan kalau boleh elakkan dari awal. Berbincang, bertolak ansur dan cuba mencari penyelesaian terbaik merupakan langkah yang perlu untuk mengelakkan kehancuran rumahtangga.


Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan sekalung tahniah kepada missXYZ, bakal pengantin baru (6 November 2010) - tak pasti lepas kahwin guna nickname apa pulak, aku doakan MissXYZ dan Aiman berbahagia hendaknya sampai ke akhir hayat. Selamat mengharungi dunia baru, dunia rumahtangga.


Dukacita juga aku nak maklumkan pada MissXYZ, aku tak dapat menghadiri undangan perkahwinan atas sebab - sebab yang tak dapat nak di elakkan. Kita merancang, Tuhan juga merancang. Sebaik - baik rancangan, adalah dariNya. Aku minta maaf, dan sekali lagi, sebagai tanda persahabatan, aku ucapkan sekalung tahniah buat anda berdua.


Terima Kasih ~ Datang Lagi

1 comments:

{ maCy } on: 16:34 said...

oh dear. selamat pngntin baru!

sori padin macy mode xam mmg bz.huhu

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap