padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Cuti Rehat Akhir Tahun

Cuti Rehat Akhir Tahun

/ December 16, 2011 /
Ehemm.. Mulai Sabtu, aku akan bercuti selama 2 minggu, cuti rehat menghabiskan cuti tahunan yang berbaki. Tapi sebelum nak bercuti kena selesaikan beberapa tugas. Biasalah, untuk mengelakkan cuti terganggu hehee..

Tapi, sebenarnya ada juga beberapa perkara yang belum aku selesaikan. Pertama, mengisi sasaran kerja tahunan (SKT) dalam HRMIS. Memang hampeh la application HRMIS ni, slow sangat.. Aku tak tahu la tempat lain, tapi di pusat aku ni memang payah benar nak tembus server.

Keduanya, berkenaan opsyen SBPA. Sampai sekarang belum ada apa - apa taklimat. Aku dah apply cuti, rancang percutian molek - molek, tup - tup taklimat tu akan di buat pada 21 Dec, perghh dah kat kampung tu.. Aku pun tak pasti macamana nak settle tu.


Kalau la Pekeliling tu tulis 100 mukasurat pun, aku rasa peratusan yang kecil je betul - betul faham isi kandungannya. Bilangan lampiran pun tak lengkap, jadi macamana nak minta orang sign sedangkan tidak mendapat maklumat yang tepat dan sahih.

Dan, mulai tahun hadapan, MARA telah mengarahkan semua pusat latihan supaya mendapatkan akreditasi daripada MQA. Maknanya, kena kerja keras la untuk documentation dan segala benda yang di perlukan oleh MQA. Buat masa sekarang, IKMJB telah mendapat pengiktirafan JPA (bagi sesetengah Program la) dan perlu untuk mendapatkan akreditasi MQA pulak.

Uhm, aku rasa setakat ini sahaja. Kepala pun tak berapa betul ni. Memang elok sangat lah aku bercuti.. hehee, ada siapa - siapa nak ikut bercuti? Jom... 

1 comments:

{ najihah sahami } on: 13:55 said...

Mqa tu mcm iso eh?

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap