padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Sleeptalking

Sleeptalking

/ July 31, 2010 /
Selamat Datang ke padinno.blogspot.com


Hehe.. Selamat pagi korang semua, (kalau korang baca entri ni petang, selamat petang la, kalau malam, selamat malam la hahaha).. Pagi - pagi Sabtu ni aku bangun awal, biasalah buat apa lagi mengopi je la kat kedai kopi ekekee.. Borak - borak, baca paper, pekena roti canai 2 keping hehe.. Yang penting, minum kopi la, baru jadik frasa mengopi, kalau minum sirap, dah jadi menyirap plak, ekekee


Biasanya kalau dok mengopi ni, kadang - kadang bila berborak tu perkara yang terbaca kat paper, akan di bahaskan dengan kawan - kawan sekeliling, dengan pendapat peribadi yang canggih manggih ekekee.. Perbahasan tu mungkin akan meleret - leret sampai la topik tu langsung takde kena mengena dengan topik asal ekekee..


Hehe.. Salah satu topik yang aku nak kongsi ialah sleeptalking, atau bahasa mudahnya mengigau masa tidur hehee.. Aku ni taktau la jenis yang sleeptalking ke dak, tapi bila dengar atau lihat kawan - kawan ngigau, mesti gelak guling - guling punya hehee.. Tak tahan weh, kelakar..


Mengikut kefahaman aku, sleeptalking atau mengigau ni bolehlah di katakan sebagai vokalisasi masa tidur, mungkin bercakap secara jelas atau sekadar gumaman je, atau mungkin yang lebih heavy, melibatkan pergerakan ekekee.. Keadaan badan yang agak letih dan lesu selalunya mengakibatkan perkara ni berlaku.


Biasanya, perkara yang di sebut semasa mengigau adalah berkait rapat dengan mimpi yang di alami, ekekee.. Sebagai contoh, mimpi di kejar hantu ke, di kejar anjing ke, then mimpi la lari laju - laju, ekekee terlanggar lubang, jatuh dalam gaung, tapi dalam realitinya dah jatuh dari katil daa eekekee.. Nak yang lagi extreme, mimpi berlawan dengan penjahat. hak hak, tengah tidur boleh bersilat pulak, tak kelakar ke tu? he he he..
padin mengigau

Extreme tak aku mengigau?


Di sini aku nak kongsikan 2 cerita pasal sleeptalking ni hehe.. Yang pertama, masa sekolah dulu, asrama.. hehe budak junior form 3 (masa ni aku form 5) ni berjalan masa tidur.. Korang tau kan kalau asrama ni macamana, duduk dorm mengikut group masing - masing.. hehe yang mamat ni pukul 2 pagi masa tu kitorang tak tidur lagi, tengok dia berjalan selamba je masuk dorm kitorang, then terus landing baik punya.. Kitorang biar dia tidur sampai pagi, then bila dia bangun tidur, kitorang pakat gelak ramai - ramia miahahaaa.. Lepas gelak, ingatkan da settle, siap kena pukul lagi adoi sian pulak aku rasa.. huhu


Yang kedua, ada seorang minah ni mengigau tahap extreme jugak ekekee.. dia mimpi mengemas rumah agaknya, so dia bangun bukak lampu, then dia tanggalkan langsir umah dia ekekee sambil membebel pe ntah.. Mak bapak dia rasa heran je, napa la budak ni buang tebiat kemas rumah pukul 3 pagi.. miahahaha aku tibai gelak guling -guling ekekee..


Hehe udahle tu aku nyakat orang, ekekee sebenarnya mengigau ni bukan penyakit, jangan risau ye Si Pengigau, hehe cuma gangguan tidur mengikut kondisi semasa agaknya, kalau badan terlalu letih, minda terlalu murung hehe agaknye lah.. Aku tak pernah buat kajian pulak pasal mengigau ni hehe..


Ha, korang pulak cemana? Pernah alami ke kes mengigau ni? Pernah di tertawakan kan tak? Pernah mengetawakan orang tak? hehe hancur tatabahasa aku kali ni hehe.. Kongsi - kongsi le kat ruangan komen ekekee

note : Jom tengok MissXYZ membebel pasal sleeptalking jugak,

Terima Kasih ~ Datang Lagi

21 comments:

{ Lagenda } on: 11:24 said...

oit!! mak hangkat tgn nih...mak pun ade gak pgalaman ngogau nih! Lg dasat dr citer nih woo

Ko din, jgn buat halo klu dah kawin nnt tau!

{ padin } on: 11:49 said...

hehe entahle mak, aku ni kategori ngigau ke dak ekekee

ape je la cita mak tu ek, hehe

{ Aliesya♥Amani } on: 12:37 said...

dasat tol ngigau nie...hehe

{ padin } on: 12:53 said...

hehe tu la pasal, takot dia terjun bangunan, mimpi pasal terbang ekekee

{ jari jemari yang berjoget } on: 13:38 said...

kau ingat lagi time kau form 3 dulu punya sleeptalking..

bhaiii aku speking!!

nota ringkas : teringin nak tengok abah den gigau..time dia gigau ku nak suh dia sign surat semua harta jatuh ke tangan aku

{ padin } on: 17:14 said...

hehe oh bagus la ko ade angan2 macam tu Cik Jari ekekee

{ mankete } on: 20:06 said...

aku ade gak ngigau din..
paling kuat pon aku jln g toilet, ruang tamu, tgk cermin pastu smbg tido blk ekekek

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 20:22 said...

ohooooooooooo byk gak ko pengalaman psl ngigau hehehe hana mst bace ni lalala

{ padin } on: 20:30 said...

mankete : tengah tido tengok cermin, nampak pe man? hehe

Miss : ekekee byk jelagi tulis semua kang, jenuh nxabes2 ekeke pengalamn ko Miss? ahaks..

{ Hariz } on: 22:09 said...

cantik blog anda :)
1st time ke sini :)

New Entry Prof-Hariz
Nuffnang Pilih Kasih

{ padin } on: 00:07 said...

thanx Hariz

{ xangonila!! } on: 06:04 said...

hehehe...best entry ni,macam cerita nightmare..;-)

{ padin } on: 10:42 said...

hak hak, ni bukan cerita hantu da.. ni cerita pasal mengigau ekeke, entah2 ko tengah ngigau ni Xang,

{ ERSHAD } on: 10:44 said...

paling suka cita pasal mengigau kemas rumah. Bangun2 rumah dah kemas, bagusnya

{ padin } on: 10:52 said...

hak hak hak xpe la kalau dia kemas rumah, kalau dia pergi kedai ke, terjun bangunan ke, hehe

thanx Ershad

{ sop } on: 11:38 said...

sepupu sop sleepwalking gi kedai jam 2.00 pagi.
kedai dah tutup siap ketuk pintu..
tokey kedai suruh dia blk..

esok tanya mmg dia x sedar :)

{ padin } on: 12:06 said...

hak hak hak ye ke Sop? huhu
kelakar2 ekekekeeeee...

nasib baik la gi kedai je, kalau gi terjun laut?

huhu >> perhatikan jugak la bagi Si Pengigau yang extreme mcm ni huhu

{ RON } on: 13:00 said...

tu sleepwalking nama dia..bukannya sleeptalking lg tu..huhu

{ padin } on: 14:57 said...

hahaha.. tu la pasal.. tapi dia masih kategori mengigau kan, atau omputihnya "deterium" ekekee eh betoi ke aku merepek nih?

{ IxoR@ } on: 22:54 said...

cik pora singgah....

nice entri... tp tak habis baca lagi

;P

{ padin } on: 07:02 said...

la nape baca tak habis?
hehe mesti kes blogwalking tak jumpa s/mix ni hehe

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap