padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Nike Mercurial Victory Jadi Pilihan

Nike Mercurial Victory Jadi Pilihan

/ July 24, 2010 /

Selamat Datang ke padinno.blogspot.com


Entri kali ini aku nak bercerita pasal kasut bola, miahahaa.. Kalau tengok kan, sekarang ni bermacam - macam rupa, jenama, model dan yang penting, bermacam harga kan kasut bola yang di jual di pasaran. Hehe ada yang popular, dan ada jugak yang mungkin kebanyakan orang memang tak pernah dengar jenama tu ekekee


Ok, 2 jenama yang terkenal mesti la
Nike dan Adidas, setuju tak? hehe.. Berlumba - lumba mengeluarkan kasut yang paling bermutu untuk kesesuaian dan keselesaan pemain. Hehe, tapi aku lebih berminat dengan model Nike.


Sebab apa aku lebih minat pada Nike? hehe entahnya, tapi kalau aku pergi kedai barangan sukan, aku mesti pandang Nike dulu hehe.. Kasutnya cantik, lebih kemas dan bestt!! Mungkin kaki aku meruncing, bukan melebar, dan kaki aku memang sesuai untuk Nike je, hehe.. Kalau korang perasan, Adidas pun dah mula nak tiru idea Nike.. hehe sori la kalau ada yang baca ni CEO Adidas ke hehe pasal aku tengok dulu design Adidas sesuai untuk orang yang berkaki melebar.


Kasut bola Nike ni ada macam - macam model pulak, yang aku tahu dan selalu nampak, 4 jenis ni, Tempo, Total90, Mercurial dan CTR. Nike Air ada ke untuk boot bola sepak? hehe rasa - rasa, untuk basketball je ada la, takpun kasut jalan - jalan.


Nike Tempo ni di reka khas untuk orang yang gemar melakukan simple touch. Kalau total90 ni, ia di reka untuk ketepatan hantaran, biasanya wing la, takpun midfielder, dan kalau CTR ni di reka untuk kawalan bola yang baik. Midfielder macam Fabregas tu memang sesuai sangat lew, ekekee..


Mercurial ni pulak banyak jenis. Yang aku tahu, binaan yang paling simple nama dia Mercurial Velocci, pastu pulak ada Mercurial Talaria, Steam FG, Vapor, Vaporfly, dan yang terbaru Mercurial victory.. hehe.. Cewah dan - dan tang Mercurial banyak je jenis yang aku tau kan hehe.. Memang lew, aku minat kasut model ni hehee.... Harga berbeza mengikut model dan spesifikasi bahan..

mercurial talaria

Nike Mercurial Talaria


mercurial vapor

Nike Mercurial Vapor Berry


mercurial vapor

Nike Mercurial Vapor



Dah 3 hari aku berjalan - jalan, singgah dari satu kedai ke kedai lain, nak cari kasut yang betul - betul sejiwa dengan aku hehe. Ada sekali tu aku try, Mercurial Talaria, memang best pakai, tapi... saiz takde pulak. Kaki saiz 6, tapi kasut tu paling kecik saiz 7, adehh.. Cari - cari lagi, jumpa Mercurial Steam, tapi aku tak minat la pasal dia bertutup plak, ehehehe


So, dah hari ketiga, aku nekad je, apa yang ada kat kedai tu, aku beli je. Akhirnya, aku beli la Mercurial Victory dengan harga RM279.. huhu saiz 6.5 (UK).. boleh la, walaupun aku tak berapa puas hati pasal saiz. Mesti ada yang kata, 279 tu kalau beli makanan dah kenyang, ye memang, tapi kalau asyik pikir macam tu, sampai bila - bila la tak merasa kehidupan yang berkualiti. So, ini dia kasut yang aku ceritakan tadi..

nike mercurial victory

nike mercurial victory

Nike Mercurial Victory



hehe, pencapaian peribadi aku, kat UTM dulu, 19 gol dalam 25 perlawanan, dan sekarang kat IKM JB ni tanpa gol dalam 12 perlawanan. huhu Agak - agak kasut ni boleh bawa tuah tak?hehe

mercurial

Nike Mercurial 1st Edition



Sekian saja, cuma nak meluahkan kepuasan je bila dapat memiliki apa yang sangat - sangat aku idamkan selama ni,


Terima Kasih ~ Datang Lagi

23 comments:

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 19:50 said...

bila la agaknye padin nak belanje aku? hahaha nasib aku x main bola... kih3

{ padin } on: 20:19 said...

hehe ko tu datang le jb.. ekekee

{ RedBoy } on: 20:40 said...

wahhh..mahal tu padin.. nanti belanja aku mkn plak ye.. aku rasa cantik juga kasut bola yg ko beli ni..aku suka color dia.. sgt pandai diaorang gabungkan warna.. hee

{ padin } on: 20:42 said...

hehe ade yang aku jumpe tu ungu dengan oren, 2 -2 warna menyerlah huhu cari yang gelap2 je hehe.. insyaAllah RedBoy

{ Chaon Cornerz } on: 20:46 said...

padin.. nak kasut bola jugak.. kasut putsal eh..kasut Total90 dah ade.. nak jenis laen plak.. time kasih padin.. =)

{ padin } on: 20:52 said...

tu kasut bola cha'on hehe.. kasut futsal, Mercurial Velloci je

{ adqayyum } on: 22:20 said...

belalang guna kasut nike 90 gak...tp bukan main bola or futsal...tp pakai jenjalan...
wakaka rugi jer...

{ padin } on: 22:22 said...

eh, apa lak ruginya? kasut tu cantik dan elok juga di buat jalan2 ekekee

{ RastaMat } on: 23:00 said...

Fuh...
mantop la ko padin..
mase aku maen kat sekolah doolu2, banyak2 game x pernah skor..
kalau ada pon, sebijik dua je..
sebab aku defend..
hehe..

{ padin } on: 23:04 said...

oo..
hehe.. defend pon ok pe, setiap posisi pun ada tanggungjawab masing2..

{ ASSOYFINGER67 } on: 01:08 said...

Merah dua-dua comei..yg biru tu..tak cantikler..bawah lagi semua ok....belilah padin..apa nak buat brg sekarang mahal....dapatkan apa yg kao impikan...bulan posa nnt sedekah ckit ok!!!

{ padin } on: 01:09 said...

hehe aku dah beli pon yg ada kaler ijau petronas tu ekekee insyaAllah Assoy,

{ Lagenda } on: 01:31 said...

1st : ko ngan mak 1 citarasa. Suka nike drpd adidas. NIke ringan sket rasanya dr adidas

2nd : Din, apsal ko bangkang ckp mak?? Kan mak soh ko beli yg kaler oren tu??

3rd :Last month,mak usyar yg kali oren tu tp susah ar nak dpt sbb tgh demam piala dunia kan masa tu..Huhuhu..

{ akuvision } on: 04:35 said...

lawa2 kasut tu padin, susah2 amik sume kaler

{ padin } on: 10:08 said...

yang kaler oren + silver tu xlawa la mak, ekekee.. mak pon guna kasut bola ke? hehe

hehe.. aku amik yang kaler ijau petronas tu, AV

{ mankete } on: 10:59 said...

alhamdulillah, dpt gak yg ko berkenan din..

terer ko main bola din, meh main ngan team aku- team aku asik kena lauk je ekekek....

{ padin } on: 11:08 said...

hehe terer tu taklah terer mana man, saja nak merasa boot best je ekekee

{ TTT } on: 19:27 said...

bola ek abg..
ish3
lariiiiiiiiiiiiiiiiiii
ekekekeke

{ padin } on: 19:52 said...

Dey adek manisss..
pakai ini kasut dulu, baru boley lariiikk ekekee

{ mohamad hamizan } on: 11:29 said...

mmg terbek r din..ko kalo nk goal y manyak lg..ko kne partner ngan ak bro..bru leh dpt 19 goal lg..hehe..ak assist suda..xreti nk score..ko jer y leh..

{ padin } on: 18:00 said...

hehe Acai, kalau ko masuk IKM sure gandingan terhebat dalam sejarah IKM la eekeke..

ko da pencen ke?

{ mohamad hamizan } on: 13:38 said...

lum lg bro..masih men lg..tpi x sehandal dlu la..

{ padin } on: 01:20 said...

hehe dah jadi ketua jabatan, ilang bisa, Bro?

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap