padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Aku Seorang PLV

Aku Seorang PLV

/ July 22, 2010 /

Selamat Datang ke padinno.blogspot.com


haha taktau nak letak intro apa.. 2 - 3 hari ni tak meriah langsung padinno.blogspot.com nih.. Kenapa? hehe sebab aku bukan blogger terkenal.. jadi, tak ramai ler yang kenal dan datang singgah ekekekee.. Tapi, aku bersyukur masih ada member - member yang setia berkunjung ke sini, yang aku tengok dalam selang beberapa jam, datang dan bertanya pasal aku..


Ok, entri ni khas untuk kawan - kawan aku.. hehe, ramai gak kawan - kawan aku nih, 300 lebih ekeee.. ok, aku berkerja di bawah MARA, memegang jawatan sebagai Pegawai Latihan Vokasional (PLV). Apa tugas seorang PLV nih? hehe lebih kurangnya mengajar la. Dalam erti kata lain, seorang pensyarah. Tapi orang kata IKM ni tidak segah Politeknik, so ramai orang kata title cikgu je, takpelah mana - mana pun ok hehe.. apa ada pada gelaran, kan?


Ok, aku mengajar dalam dua genre, iaitu teori dan praktikal. hehe sebelum terlupa, aku nak tulis sekali lagi kat sini, aku mengajar untuk jurusan Diploma Teknologi Mekanikal Gas, di IKM Johor Bahru. So, sapa yang berminat boleh la mendaftar secara online di laman MARA atau pergi sendiri ke pejabat MARA berhampiran - isi borang, cewah promote plak..


Jumlah contact hours aku dengan pelatih hanya 12 jam per minggu, boleh kata yang paling sikit berbanding staff lain, tapi.... hehe aku menggalas tugas sebagai juruteknik juga.. Sebab, juruteknik belum ada, kui kui macam tamak je Pegawai nak jadik juruteknik.. hehe bukan macam tu, aku di arahkan, dan aku terima atas dasar mencari pengalaman, dan untuk kepentingan organisasi.


Sebagai juruteknik, aku bertindak sebagai menyelenggara dan mempersiapkan bahan latihan untuk pelatih, bukak pintu bengkel, sediakan peralatan, mesin, bahan latihan hehe.. So, bila di kira semula, jumlah contact hours aku dengan pelatih adalah... taraaa ... 40 jam per week!! Full House!!


Hehe jom layan gambar la.. Aku pun takde idea nak menulis pasal kerja aku ni.. Ni antara aktiviti gotong royong dengan pelatih.. Perbarisan pagi..

gotong royong

Gotong - Royong Mengemas Stor

mengecat

Aktiviti Mengecat Lantai Stor

perbarisan

Perbarisan Pagi

tidur


Ait.. orang sibuk keerja, ko tido? Jaga kau!!


Sekian saja untuk kali ini, dilema nak beli kasut bola apa hehe.. Ada Cadangan? Nike Mercurial Talaria, Mercurial Vaporfly ataupun Mercurial Steam?


Terima Kasih ~ Datang Lagi

16 comments:

{ ++***hana zaty**++ } on: 00:58 said...

aittttt! dye nye pensyarah pon tido ke??? hikhikhik

{ padin } on: 01:01 said...

hehe tu student la hana.. penat mengemas..

{ sop } on: 01:09 said...

tak kesah penyarah ker cikgu ker..
yg penting tugas kita sampaikan ilmu.. byk syer tuh.>!
gelaran? x boleh bawa ke mati pun tp ilmu yg diberikan berturun2 lamanya kalau diamalkan.. tul tak? mesti betul pnyer...huhuhu

{ Lagenda } on: 13:25 said...

yg penting HALAL..kan? tp kira2 terrer ar keja ko dr keja mak!! Huhuhu..apa kebenda mercurial2 tu hah?? Cam bunyik ikan sardin jer...beli ar kasut bola kaler oren tuh yg br2 ni ramai player pakai
!!

{ RedBoy } on: 18:19 said...

wow.. hebat juga kerja ko ye, din.. lantai pon boleh cat..dasat2.. pestime dgr n tgk..huhu..

{ padin } on: 18:26 said...

Betul Sop!! ekekee

Mak : adehh mercurial tu sardin? Cet, gi la google tgk cemane rupanya Mercurial Talaria tu hehe

RedBoy : hehe aku arahkan je, budak2 yang kena buat kerja

{ RedBoy } on: 18:32 said...

syok laa kau padin.. kira mcm bos kan..mesti best.. keje goyang kaki je kan..

{ padin } on: 19:11 said...

hahah goyang kaki le sangat redboy..

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 22:16 said...

yg penting padin belanjer kep c ok dah hahaha =)

{ padin } on: 23:56 said...

hehe MISS, tu gotong royong le, bukan paksa student, jangan silap paham plak ekekee

{ CgMas } on: 00:53 said...

Ajar budak2 besar lain taktiknya kan, ajar budak2 kecik cg kena buat semuanya..

mankete on: 03:08 said...

yg penting ko dan hana happy din ekeke.. saje je panas line eghehe..

{ mama zharfan } on: 15:16 said...

me BW here...salam ziarah dari notts UK

{ padin } on: 18:04 said...

betul jugak tu CgMas hehe..

Man, ape lak sampai ke sini ko scandal ni ekekee.. err amiin man..

hehe nak BW gi le kat shoutmix bawah tu hehe thanx mama..

{ TTT } on: 19:30 said...

abg jgn duk kat stor taw.. takut :)
hehe

{ padin } on: 19:52 said...

hehe TTT!!! 2hb nanti dah ada juruteknik baru ekekee..

aku dah boleh dok opis sepanjang masa,

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap