padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Ringkas

Ringkas

/ July 27, 2011 /
Usia blog ini hampir menjangkau 2 tahun (pada September), dan usia domain ni dah setahun pun. Boleh kata banyak kenangan dan cerita juga semasa aku mengendalikan blog ni. Kenangan yang paling best, dengan Hana Zaty la rasanya :D


Menyingkap sejarahnya, blog ni menggunakan template klasik 3 column, sidebar kiri dan kanan, dan aku memilih tema warna hitam sebagai latar dan tulisan keemasan. Widget yang aku pasang pun memang banyak lah, gambar - pautan - banner dan lain - lain.


1 Julai 2010, aku menukar template Gold-Minima, 2 column - sidebar di kanan. Menggunakan template ni, memang pantas dan aku meletakkan autoslide menu untuk menyenaraikan internal dan external link. Penyusunan yang lebih kemas dan aku sentiasa berhati - hati untuk meletakkan widget baru.

gold-minima template

Dah setahun, aku ambil keputusan untuk tukar template baru, Classic-Dzine (yang aku pakai sekarang). Classic-Dzine ni pun pantas jugak, dan aku memang menjadikan padinno.com seringkas yang boleh. Ada yang kata ringkas sangat pun tak bagus, terlalu padat pun tak bagus.


Apa pun, aku masih kekalkan semua setting yang aku dah develop dulu, dan aku harap performance masih sama macam sebelum ni. Apa yang penting, pastikan blog kita diindeks oleh enjin carian dan jadikan ia mesra semesra mesranya, :D


Aku rasa setakat ni je lah. Kalau pembaca ada pendapat, komen dan apa saja, boleh bincang di ruang disqus di bawah. Terima kasih membaca~

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap