padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Google+

Google+

/ July 2, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Setiap hari, pasti ada sahaja perkara baru yang muncul dalam hidup kita. walaupun kadang - kadang tidak sepenuhnya memberi kesan kepada diri, tetapi ia merupakan perkara yang perlu kita tahu.


Di televisyen tempatan, berita, laman sosial - banyak perkara yang boleh kita ketahui. Cuma sejauh mana kita mengambil berat akan perkara itu, hanya diri sendiri saja yang tahu.

Google+ Project

Projek ni mungkin dah lama benar di bangunkan, cuma dalam seminggu ni aku tertarik pada 2 blog entri :


Google sedang menguji laman sosial terbarunya, di namakan Google+, di mana aplikasinya lebih kurang je dengan Facebook. Laman sosial yang membolehkan kita berinteraksi dengan rakan - rakan, kenalan dan lain - lain.

google+
Sumber Gambar : myjazmanie.com

Antara feature yang terdapat dalam Google+ ialah Circles, Spark, Hangouts, Instant upload dan Stream mengikut circles. Yang lain - lain, aku belum discover lagi :D


Untuk pendaftaran aku pun tak pasti macamana, tapi kita boleh gunakan akaun gmail sedia ada. Kalau sesiapa yang nak join google+, bolehlah drop gmail address dan aku invite nanti. Takpun, join kat sini..Hee, yelah walaupun dah ada Facebook, apa salahnya tambah satu lagi google+, alang - alang dah ada akaun gmail kan?

google+ home
Sama macam friendster dulu la, dah ada akaun tapi beralih jugak ke Facebook, hee.. Nak kata mana lagi best? entah, tengok dulu cemana aplikasi google+ ni :D

google+ circle
Anda pulak macamana? Apa perkara baru yang anda jumpa dalam seminggu ni?

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap