padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Honda Civic

Honda Civic

/ July 24, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Rasanya dah banyak kali aku bercerita mengenai kereta, termasuk kereta idaman, model kereta mainan, perbandingan antara 2 kereta dan bermacam - macam lagi. Kalau dulu bagi aku kereta hanya memenuhi kehendak, tapi kini ia sudah menjadi keperluan.


Seperti yang aku pernah tulis sebelum ini, aku memiliki kereta pertama pada 20 Julai 2011. Heh, kereta pertama tak semestinya kereta baru kan? Ok, sebenarnya aku telah membeli Honda Civic model Eg 9 (1992).


Model Civic generasi kelima ni masih banyak di jalanan, dan kalau - kalau ada yang nak mengetahui lebih lanjut, boleh cuba pautan Honda - Wiki. Memang lengkap agaknya history Civic ni kat sana.

honda civic 2012
Sumber : Wiki-Honda

Kalau tengok, model Civic ni taklah mengecewakan sangat, semua menarik cuma yang generasi ke-9 (2012) ni tak berapa ngam la.... bagi aku la. Heh,dah macam Honda City pun ada, dah makin compact pulak..

honda civic eg9
Apa pun, persoalan tentang kereta dah terjawab, tinggal satu perkara je lagi, hehee..Terima kasih membaca. :D

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap