padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Surat Untuk Mak

Surat Untuk Mak

/ August 5, 2010 /
Kepada Mak,


Kepada Mak yang berada jauh di kampung, harap - harap Mak sihat, di samping buat kerja rutin Mak tu hehe.. Kalau penat, rehat - rehat la kejap. Kang kaki tu sakit, kepala tu pening, siapa yang susah? hehe takde siapa yang susahla Mak, Mak tepon je, serta merta aku mintak cuti kat Bos hehe..

Mak, kalau boleh memang aku nak dok sama - sama dengan Mak, makan sarapan yang Mak masak, minum air teh Mak.. Walaupun kadang - kadang tawar, kadang tu macam lori gula terbalik dalam jag, hehe kalau boleh aku nak tidur sebelah Mak..bangun je tidur, tengok Mak.. hehe tapi tak boleh Mak..

padin mak



Memang aku yang nak masuk asrama masa Tingkatan 1 dulu, memang aku yang pilih nak belajar jauh - jauh Mak.. Memang aku yang nak merantau.. Bukan aku kecik hati pada sesiapa, tapi itu memang cita - cita aku.. hehe


Tak sangka, rezeki aku bekerja pun di tempat orang juga Mak.. Jauh dengan Mak.. tapi tu lah, aku nak belajar berdikari Mak.. Nak belajar sendiri macamana Abah mencari rezeki juga waktu dulu.. hehe.. Aku nak keluar dari kehidupan kita yang dulu..


Bangun pagi, alangkah bestnya kalau sarapan dah terhidang, baju dah bergosok, huhu tapi semua tu aku kena buat sendiri hehe Aitt kahwin? Nanti la dulu Mak, baru je nak berjinak - jinak kerja ni hehe.. Tunggu le aku buat suprise nanti hehe..


Hehe agaknya mesti tension je Mak nak besarkan aku dulu ye lah, degil ya amat, miahaha bukan pe Mak, masa kecik dulu bukan apa, pikir nak seronok je, hehe tu yang mancing pun terpancingkan ular tu ekekee mesti Mak taktau cerita ni hehee..


Emm melalut dah ni, hehe saja je Mak, tanya khabar je, eh baju raya Mak dah beli ke? hehe ha, tahun ni biar aku pulak yang sponsor ekekee.. kita beli colour biru slow, nak tak? hehe tapi bab memilih baju ni, aku kureng sikit lew, nanti le aku balik kampung, kita cari sama- sama..


Emm ok lah Mak, mata pun dah ngantuk ni, esok kerja.. hehe kalau tak kerja pun kena tidur juga hehe.. Hari demi hari pun, macam ni la Mak, tengoklah kot - kot ada rezeki dapat kerja kat kampung, bolehla jenguk Mak tiap - tiap hari.. Mak nak ke mana, sebut je, aku bawak hehe..


Sebelum tu, Mak mesti da lama tak tak tengok aku senyum, ha nah tengok ni Mak, hehe smart ke anak Mak nih? hehe masa kecik gigi pun tak cukup, dah besar ni, gigi aku cantik Mak hehe..

gigi rongak



Ok la, nanti kalau aku ada masa, aku telefon Mak pulak ye? hehe harap - harap Mak ceria selalu hehe, jangan asyik nak marah je, ekekee.. Tak larat nak dengar Mak membebel. Lagipun kalau Mak membebel, separuh tenaga Mak akan hilang, ha kesimpulannya Mak senyum selalu ya?


Sekian, salam sayang dari aku,
Padin

27 comments:

{ annazanariah } on: 04:28 said...

salam..

wahhh.. padin, anak mithali ni..
hihi.. skrg gigi dah cantik ea?
rambut lak hilang.. uppss.. terlebih sudah.. jgn marah ye..

:selalulah doakan ibu bapa kita:

lawaklah part air teh tu. tergelak2 anna baca.. ngeee~

{ Lagenda } on: 08:25 said...

hak..hak..hak..padin rindukan mak!

{ Jericho } on: 11:54 said...

Padin tak rindukan Mak Legenda tu ker? ala, yang dekat atas ni?

Walaupun Hari Ibu sudah berlalu, tapi bagi saya, setiap hari merupakan hari "Ibu dan Ayah" macam iklan ubat batuk cap ibu dan anak tu.. haha

{ yuyu } on: 11:55 said...

huwaaa tetiba terindu my mommy...:)

{ padin } on: 12:24 said...

Anna : hehe betul tu, kita kena sentiasa doakan utk diorang

Mak : sape yang tak rindukan mak bapak, Mak Hayam ekekee

{ padin } on: 12:25 said...

Jericho : hehe betul, setiap hari adalah hari ibu dan bapa..

YuYu : hehe rindu tu, kirim2 la berita, jangan lokek duit dan masa utk diorang,

{ RastaMat } on: 13:53 said...

Adess...
ni yang buat aku rindu kat mak aku..
omak,camno sekarang??
sehat ko??
hehe..

{ Ckin Kembaq } on: 14:15 said...

anak yg berjauhan dari mak le ni..hehe sabar ye..

{ mankete } on: 16:26 said...

MAKKKKKKK..rindu kat mak gak ekekek..

sama la kita din anak mak..

Eh ade hati lagi ke dah besar panjang nak tido ngan mak lagi ekekek..

Anak soleh akan doa utk kesehjateraan mak dia selalu..

{ padin } on: 17:17 said...

RastaMat : hehe call your mom, Mat ekekee

Ckin Kembaq : hehe lebih kurang begitulah ekekee

ManKete : hehe betul tu Man, doakan kesejahteraan diorang,

{ hani } on: 19:56 said...

rindunya dekat mak...

{ tehr } on: 21:37 said...

bro padin
mak kamu ada suprise raya nanti
...dia dah cari calon menantu!!
hehehe

{ RedBoy } on: 23:50 said...

huhu... sangat menyentuh hati ini la padin.. satu entri yang red boleh bagi 5 star dr 5 star n two thumbs for you.. sobsob :'(

{ xangonila!! } on: 02:27 said...

wah!! seronok bace entry ni..sedih pown ade..;-)tapi memang best..;-)

{ Yatie } on: 05:51 said...

Salam Padin,
Anak yg baik ni...buat n3 khas utk mak tersayang...kalau mak Padin baca ni, tentu dia tersenyum..lagi2 bab air teh tu....klakor jek...
Tapi bab jodoh tu...dia serius tau...(sape nak tlng jawab ni...ekekekeke..)

{ padin } on: 15:54 said...

Hani : huhu Kak, doakan yang terbaik untuk diorang

Tehr : aitt ye ke? hehe ape lah suprisenya tu

redBoy : hehe thanx,

{ padin } on: 15:56 said...

Xangonila : huhu ape lak sedih, surat je tu ekekee

Yatie : mak saya baca SMS pun tak reti, ni kan pulak baca blog hehe..

Pasal jodoh? Err.. entahnya huhu,

{ Mah@mahu } on: 16:08 said...

Bro aku dah letak banner kau kat blog aku tapi kau tak letak lagi banner aku share lah..

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 16:25 said...

wah3 air teh tu yg klu auntie bce mst aku dpt royalti hehehe

sygngi mak kita =)

{ PUPUT } on: 18:04 said...

terharu aku baca weh..siyes..utk pak ko xde ke?

{ diana } on: 19:19 said...

nak raya ni lagi la dok ingat mak..
dia dah ada baju raya ka?
kasut dia beli ka dak?
daripada ingat ja,baik kita balik
awal posa ni,bawak dia pi shoping..!

padin on: 01:40 said...

hehe thanx komen,

{ M a W a D D a H } on: 09:01 said...

baiknya anak mak ni...senyum2 bace entri padin...

{ padin } on: 19:14 said...

hehe senyum la Adah, ekekee aku pon senyum je tengok ko bace ekekee

{ farah@pa'in } on: 17:29 said...

hey padin..!mane shoutmix??blurr betol pain tgk page baru padin ni lah~ aiyakkk!

{ farah@pa'in } on: 17:29 said...

lupe,comellah surat tuk mak ni;) hehe

{ padin } on: 23:53 said...

hehe thanx, pa'in hehe

ada la s/mix ekeke malas nak tekan2 ya?

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap