padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Free Promotion

Free Promotion

/ August 22, 2010 /
Selamat Datang ke padinno.com


Hehe blog entri yang ke - 100 dalam tahun 2010 ni aku mahu dedikasikan kepada seorang blogger yang aku cukup hormat, dari segi ilmunya, dari segi prihatinnya, pandangannya, dan juga dari segi perwatakannya..


Selama 11 bulan aku berblogging nih, aku banyak mintak tunjuk ajar dari dia, hehe dan yang pastinya dia tak pernah la merungut pulak mengajar aku hehe, walaupun perkara yang sama aku tanya berulang kali hehe tu namanya proses pembelajaran kan?


Selain aku belajar selok belok tentang blogging, aku ada juga belajar mengubah kod biasanya HTML la, hehe tapi yang simple je boleh la, kalau tahap nak buat autoslide macam KOTAK POT PET tu tak tercapai akal la jawabnya, aku basic dalam chemical engineering, hehe memang out la jawabnya..

header padin1

Selain tu kalau korang perasan, header blog ni akan bertukar bagi setiap kali perubahan atau pergantian bagi menunjukkan sesuatu musim atau peristiwa. Mulanya aku pakai header yang formal je, kemudian menggunakan header yang ini sempena Piala Dunia 2010

header padin2

Berakhir je Piala Dunia, aku naikkan header yang ini pulak. Sempena kedatangan Ramadhan yang mulia. Hehe..

header padin3

Dan, berbaki beberapa hari saja lagi, negara kita akan meraikan ulangtahun Hari Kemerdekaan Yang ke-53. Sempena itu aku aku naikkan header untuk hari kebangsaan tersebut, dan begitulah seterusnya hehe..

header padin4

Lepas ni, aku nak naikkan header sempena Perayaan Aidilfitri pulak, so sekarang tengah giat geng - geng pengopi membina dan mereka header untuk padinno.com, sebab ada ganjaran yang lumayan di sebalik binaan header itu hehe..


Selain itu juga, aku berpendapat yang banner aku dulu dah tak berapa relevan dengan blog sekarang, maka aku amik keputusan untuk menukar banner tu dengan badge yang baru ni (boleh tengok di sidebar).. So apa kaitan blogger yang aku sebutkan di atas tadi dengan header dan badge yang di sebutkan tadi?



Hehe, semua hasil header ni dan termasuk badge ni adalah hasil rekaan Jericho, www.stewardjohn.com hehe aku yakin semua orang kenal blogger ni, hehe.. Jadi, kepada siapa - siapa yang mahu header atau badge yang di reka oleh Jericho, sila berurusan terus dengan beliau hehe.. Ok, aku rasa sekian saja untuk blog entri kali ini


Terima Kasih ~ Datang Lagi

20 comments:

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 17:39 said...

ye jerry best lalala... =)

aku pon nk ucap tocey3 =)

{ Lagenda } on: 17:55 said...

ooooooo..pas ni mak nak p kejar la si jerry! Jeeeery...mana kau hah??

{ padin } on: 18:06 said...

hehe Jerry memang best la Miss

Ala, Mak.. header mak tu pun kan dia yang designkan hehe

{ RedBoy } on: 18:18 said...

owh.. nak kejar si jerry.. jerry?? red mencari kau bah.. hoho..

{ FloEllen } on: 19:31 said...

mana sdh c jerry tu janji ngan ellen....hahhaaaa..suma mengejar kalahkan artis ni..wakakaak

{ ASSOYFINGER67 } on: 20:17 said...

Jerry kao memang terer..aku dah agak dari mula kita kenal dulu...(aku kenal jerry selepas borak ngan padin kat blog chaun...azie pun)...kalau padin suroh aku buat ...jadi tempoyakler gamaknyer!!!huhu

{ Jericho } on: 20:31 said...

Amboi promosi.. hah mari2 buy one free one.. jualan sempena Matta Fair ni.. hahaha.. Thanks 4 the entry Padin dan juga kawan2 yang sentiasa menyokong... Saya pun baru juga belajar ni.. nasib baik ada kawan2 menyokong, kalau tak terkongkong la saya dekat alam maya ni.. hahah

{ annazanariah } on: 20:45 said...

wahhh,, jerry ke yg design semua tu.. cantik.. nak jugak.. jerry, tolong designkan blog anna. haha. bukan setakat header, blog terus tu. maklumlah, rabun2 IT,,, hihi..

{ padin } on: 21:53 said...

redBoy : hehe terjah jgn tak terjah

Ellen : hehe kena bagi masa n ruang untuk dia siapkan

Assoy : hehe yup, aku akan perkenalkan kawan2 yg ok, yakin jangan xyakin

{ padin } on: 22:04 said...

Jerry : hehe aku suka ko selalu tolog orang, hehe aku pon kalau bole nak macam tu tapi aku tak reti


Anna : wahh siap mintak design blog tu hehe

{ tehr } on: 03:42 said...

bro padin,
aku dah terpengaruh dengan kamu ni
dah mabuk tukar2 header
hehehe

{ padin } on: 05:18 said...

hehe mabuk tu takpe tehr, jgn mabuk perkara lain ekekee,

{ Mah@mahu } on: 11:23 said...

Salam kepada semua blogger support lah kempen 1Blog 1Bendera jom kat sini.. TQ

{ sangilapi } on: 15:59 said...

ooo...rupa-rupanya jerry tu sifu ko ye,padin :)

tahniah jugak di atas tercapainya entry yang ke 100 tu.

{ padin } on: 17:46 said...

Mahu : murni niat ko

Sangilapi : hehe ye, aku pon berguru dengan org je ni

{ dunspeak♥ } on: 20:48 said...

suka tengok header padin yang bertukar-tukar ikut musim..hee

{ padin } on: 23:04 said...

hehe thanx cikbelog

{ d_tieah } on: 12:19 said...

Ko offer utk buat header blog ko ke?

{ gnesop.com } on: 22:48 said...

patut la header cun.. upah org buat,..huhuh
dia mmg power buat header

padin on: 05:30 said...

hehe.. tu la Sop, nak buat sendiri tak dapek la cun macam ni ekekee

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap