padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Minum Kopi Boleh Dapat Duit Raya?

Minum Kopi Boleh Dapat Duit Raya?

/ August 28, 2010 /
Selamat Datang ke padinno.com


Alhamdulillah sudah selamat peperiksaan induksi yang agak..... mencabar jugak soalannya hehe tu la akibatnya kalau malas baca nota dan tidur masa ceramah hehe.. Umm, cuma apa yang aku harapkan, mudah - mudahan aku beroleh kejayaan



Jadi, sekarang ni masa untuk berkemas - kemas pulak nak balik ke IKM Johor Bahru, huhu minggu depan kena siapkan soalan untuk soalan peperiksaan akhir semester pulak, aadehh.. Seminggu lepas tu baru bercuti untuk meraikan Aidilfitri bersama keluarga di Perak



Sebelum aku melalut lebih jauh, blog entri kali ini aku umumkan pemenang kepada ke tiga - tiga contest yang aku anjurkan pada Pengopi Tegar. Contest ni berlangsung sebulan, dan akhirnya dah ada pemenang pun. Hehe minum kopi pun boleh dapat duit raya, so kalau siapa - siapa yang nak join contest akan datang, rajin - rajin la dapatkan update di Padinno Kopitiam.




Ok, contest pertama, Pengopi di kehendaki membuat blog entri bertajuk "Kisah dan Nostalgia Ramadhan". Err blog entri ni sebagai perkongsian diorang tentang nostalgia atau kenangan Ramadhan dulu. Memang menarik kisah diorang, dan sebab tu, aku bagi semua duit raya ekekee



1st : Anna (RM 30)
2nd : CikYuyu (RM 20)
3rd : Afiq dan MissXYZ (RM 10)


Contest kedua pulak, Pengopi di kehendaki membuat blog review terhadap beberapa blog yang telah di senarai pendekkan. Aku tak pulak menetapkan perkara - perkara yang perlu di ketengahkan, kreativiti diorang sepenuhnya menjadi ukuran utama untuk di kira sebagai pemenang.



1st : Zaer (RM30)
2nd : Afiq dan Anna (RM 20)
3rd : MissXYZ, Ellen dan Belalang (RM 10)



Contest yang terakhir untuk pusingan pertama ni, ialah Pengopi di kehendaki menyediakan satu blog entri yang bertajuk "Raya : Dulu dan Sekarang".. Yelah kan, aku tengok sekarang ni sambutan Aidilfitri dan Aidiladha banyak berbeza dengan zaman kita masa kecik dulu. so, blog entri ni dapat mengembalikan nostalgia saat itu, di samping berkongsi pengalaman masing - masing.



Selain tu jugak, diorang juga wajib melampirkan sekali header raya untuk padinno.com hehe, nanti bolehlah aku pasang di header aku ekekee umm senarai pemenang adalah seperti berikut

1st : MissXYZ (RM 30)
2nd : Cik Tom (RM 20)
3rd : Anna dan Rainbow (RM 10)



Hehe siapa kata dok melepak kedai kopi tu buang masa? ekekee.. Minum kopi pun boleh menang duit raya tau.. Untuk pusingan pertama ni, (macam ada pusingan lain je lagi ni hehe) Anna berjaya mendapat kutipan tertinggi iaitu RM 60, dan yang kedua MissXYZ RM 50.. tahniah aku ucapkan ekekee



oklah, sekian sahaja kali ini, kepada pemenang, jangan lupa hantarkan butir - butir diri anda, hehe dapatkan update di Padinno kopitiam kunjung selalu ya..



Terima Kasih ~ Datang Lagi

13 comments:

{ Zaer!! } on: 18:16 said...

Wah!! Wang besar!!.Thanks padin sebab bagi duit raya dalam bulan mulia ni..Dok melepak kedai kopi pon dapat duit raya..hehe..Keep it up bro..Moga2 Allah balas budi baik abg padini ni..;-)

Anna n miss,Tahniah!!!wang basau dari padin!!!haha

{ Jericho } on: 18:45 said...

Tahniah kepada pemenang2 contest ni... hhe

{ annazanariah } on: 18:51 said...

wang besar...!! best la dapat duit raya. belum hari raya lagi dah dapat duit raya kan? ni lah buktinya lepak kat kedai kopi pun dapat duit raya.. heheh...

thanks padin. buat la contest lagi ye. at least salah satu idea untuk update blog. ekekekeke~~

{ mankete } on: 19:56 said...

ehehe..suka anna dpt duit raya ...
kirim ngan sampul raya din, eheh baru mcm hari raya...

{ Tomato Gurl's Life } on: 19:58 said...

tahniah pada semua pemenang...thanks padin bg duit raya..yeay!!

{ padin } on: 20:58 said...

ha3 tahniah kepada pemenang,

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 21:06 said...

wah padin tq... ye aku skt prot derr hr ni hehe

jenjalan sket2 je dpt....

{ YuYu } on: 22:19 said...

salam tuan kedai n planggan smua...

nk ckp ape erk,ermm thnx byk2...

anak dara klau lepak kt luar tetengah mlm mmg x leh wat menantu tp kalau lpak kdai kopi maya ok je kan...keh3..

nice to know u alls. ^_^

{ belalang hijau } on: 15:09 said...

padin yg baek hati telah memberi duit raya pada tetamu2 kedai kopi dia...

thanks padin...

duit tue leh kasi kat belalang Jr.

hee

padin on: 21:52 said...

hehe ok Blalang,

{ ijad } on: 22:05 said...

selamat ber puasa..blog ni semakin baik ya..

{ padin } on: 05:32 said...

thanx ijad hehe,

{ padin } on: 20:50 said...

Afiq, Belalang dan ellen da setel. yg lain sabar ya

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap