padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Inspirasi Dekorasi Rumah Baru

Inspirasi Dekorasi Rumah Baru

/ February 29, 2016 /
Bermacam - macam yang bermain di kepala masa ini bila memikirkan perihal masuk rumah baru. Ya, anda tak salah baca. Masuk rumah baru. Selain perasaan teruja mendiami rumah sendiri, aku juga tak sabar nak dekorasi terutama ruang untuk memperaga koleksi model kereta diecast yang aku simpan sekian lama.

Rumah jauh lebih sekadar tempat berteduh. Ia seharusnya meningkatkan nilai emosi dan spiritual penghuninya - John Saladino

Aku bukannya pakar hiasan rumah. Setakat beli, susun dan tunggu jahanam. Nak masuk rumah baru, aku tahu banyak juga cabarannya termasuklah operasi mendekorasi. Kalau tak kena gaya, mungkin boleh menelan belanja yang besar. Maka itu, aku perlukan inspirasi dan sumber rujukan untuk menghias rumah dengan menarik tanpa modal yang besar, ala - ala dekorasi bajet.

Berikut merupakan cadangan yang boleh digunakan sekiranya ingin mendapatkan inspirasi mendeko rumah baru dengan cara yang menjimatkan.

Nusantara Prima Nusajaya

Inspirasi Dekorasi Rumah Baru

1. Cari Idea Dari Sumber Pelbagai
Masakini, banyak sumber yang boleh digunakan untuk mendapatkan idea dekorasi yang menarik. Anda boleh merujuk di enjin carian internet, majalah hiasan dalaman, rumah contoh pemaju perumahan atau melalui kunjungan ke rumah rakan anda.

2. Kawal Budget
Anda juga perlu mengawal budget, lebih - lebih lagi bila masuk rumah baru. Jangan diikut sangat perasaan teruja, kelak nanti terbeli benda yang tidak sepatutnya anda beli. Dah tak jadi dekorasi bajet lah namanya!

3. Beri Nafas Baru
Sekiranya ada perabot yang pernah digunakan di rumah sewa atau rumah lama, cuba beri nafas baru. Jika usang, anda boleh baikpulih atau cuba hidupkan semula dengan sedikit sentuhan kreativiti dan keluar peluh sahaja.

Panduan Berjimat Dekorasi Rumah

Jika anda ingin tahu dengan lebih jelas, anda boleh dapatkan panduan yang dihasilkan oleh Hazlam menerusi Ebook Dekorasi Bajet. Panduan serta pengalaman beliau dalam rekabentuk dan perunding boleh membantu anda bagaimana untuk menghias kediaman tanpa memerlukan kos yang tinggi. Bukan 10 atau 20, tetapi 77 teknik yang efektif bagaimana anda boleh berjimat dalam dekorasi.

Jika anda ingin menghias rumah sendiri dan tidak mahu terbeban dengan kos yang berlebihan, anda boleh dapatkan Panduan Berjimat Dekorasi Rumah sekarang. Anda yang tentukan kepuasan hasil dekorasi anda sendiri, dengan sedikit tunjuk ajar, teknik dan inspirasi yang boleh diperoleh menerusi panduan tersebut.

Note | Bila la nak dapat kunci ni...

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap