padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Jom Berkenalan Dengan Erza

Jom Berkenalan Dengan Erza

/ March 6, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Tiada idea untuk kemaskini blog entri terbaru? Ahah, memang suatu yang agak sukar kalau blogger tiada idea. Aku sendiri sekarang ketandusan idea untuk artikel - artikel terbaru. Memanglah apa sahaja yang di sekeliling kita boleh di jadikan bahan, tapi ulasan dan perkembangan idea tu bukan sekelip mata saja.


Sambil - sambil membelek entri lama, aku terjumpa satu entri yang menceritakan tentang idea untuk menulis blog. Ahah, aku sendiri ada membuat tips, tapi kenapa tidak menggunakannya? Heh, agaknya memang macam tu. Orang sekarang ni mengarah je pandai, tapi diri sendiri?? Umm, malas nak panjangkan cerita.


Aku mengambil keputusan untuk memilih item ke lapan, iaitu menghebahkan web/blog lain. Aku pun pernah menghasilkan artikel berkenaan kelebihan web/blog review. Jadi nak review blog siapa ya? Umm...


Aku memilih blog zaerrzone : peace.loves.hapinness milik Erza Fareeha Sabri. Wah nama penuh tu. Kalau di tanya kenapa aku memilih blog ni, emm pemilihan secara rawak je, dan blog terakhir yang aku buka sebelum aku berniat nak buat entry ni, ialah blog Erza :D


Nak bercerita mengenai blog review, secara jujurnya aku tak begitu pandai untuk membuat pemilihan analisis. Mungkin cukup sekadar aku mengabadikan blog entri ke tiga bulan Mac ni berkaitan penghebahan berkenaan blog Erza hehee..


erza fareeha

Jika dilihat dalam arkib blog, zaerrzone bermula pada March 2010 (dah setahun ni), dan entry pertama adalah berkenaan puisi rasanya, Tentang Cinta. Melihatkan entry tersebut, dan perkaitan mengenai tajuk peace.loves.happiness, tidak dapat di pastikan samada Erza sedang bahagia dalam cintanya atau mencari cinta yang bahagia.


Jumlah follower pula, amat memberansangkan, blog Erza mempunyai 1131 pengikut. Tahniah aku ucapkan kerana jumlah itu merupakan suatu yang besar maknanya, dan aku berharap Erza akan meneruskan usaha untuk terus berjaya dalam blogging, tambahan pula penulis aktif mengemaskini blog dan rajin melakukan promosi.


Pendapat aku mengenai blog ini, dari segi persembahan, sangat menarik. Kemas. Ringan. Dan mungkin perlu sedikit perubahan pada padanan warna, kerana pemilihan warna yang sesuai juga amat penting. Menyelesakan pembaca dengan warna blog yang sesuai boleh membina mood pembaca.


Ahah, jadi itu sahaja yang dapat aku ulas mengenai blog Erza. Blog bersifat peribadi, dan amat sesuai untuk bersantai membaca entry - entry yang di hasilkan. Semoga Erza terus berjaya. Sedikit mengenai penulis, Erza merupakan pelajar Industrial Chemistry di UPM. Jadi sesiapa yang berminat untuk berkenalan, boleh tanya sendiri empunya badan hehe :D


Pendapat anda mengenai blog Erza?

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap