padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Koleksi Door Gift | Labu Sayong

Koleksi Door Gift | Labu Sayong

/ November 19, 2016 /
Ayah ciktom nampak berminat benar dengan hasil kerja penghasilan labu hiasan, atau lebih dikenali labu sayong. Semasa di Terengganu, PR mencadangkan rombongan keluarga ciktom ke Perak berhenti di Kuala Kangsar bagi melihat sendiri perusahaan labu sayong, sambil mencuci mata dan membeli tanda kenangan.

Labu sayong ini sesuai dijadikan cenderamata, termasuklah kepada bakal guru pencen, perasmi majlis, atau boleh saja dijadikan cenderahati untuk tetamu yang hadir di majlis perkahwinan

Aneka Pilihan Labu Sayong
Rombongan memulakan perjalanan dari Marang jam 9 pagi dan tiba di Kuala Kangsar jam 5 petang, tepat seperti yang dijangka. PR menunjukkan jalan, tidak bukan tidak lain ke perusahaan Win Kraf. Aneka pilihan dan koleksi labu sayong menarik boleh didapati di premis ini.

perusahaan labu sayong win kraf kuala kangsar

perusahaan labu sayong win kraf kuala kangsar

perusahaan labu sayong win kraf kuala kangsar

perusahaan labu sayong win kraf kuala kangsar

Tempoh masa 30 minit di premis berkenaan, seakan tidak puas untuk meneliti, menganalisis dan memilih motif apa yang akan dijadikan koleksi. Maklum saja, rombongan dari jauh dan entah apa waktu ketika untuk kembali ke premis ini, maka pilihan harus dibuat sebaiknya.

perusahaan labu sayong win kraf kuala kangsar

Ciktom membeli labu sayong bersaiz sederhana berharga RM15 dan tabung RM10. Mak dan ayah ciktom membeli labu sayong bersaiz lebih besar untuk tujuan mengisi air minuman. Manakala ibu dan ayah saudara ciktom membeli motif hiasan bagi tujuan dekorasi rumah.

Labu Sayong | Door Gift Majlis Kahwin

Blog entri terdahulu, PR pernah mengunjungi pusat perusahaan labu sayong ini, dan membuat keputusan menempah 500 biji labu sayong mini. 300 untuk majlis perkahwinan abang PR manakala 200 untuk door gift majlis perkahwinan PR. Harga labu sayong mini bagi tempahan pukal (100 ke atas) adalah RM1.50 sebiji. Tempoh tempahan siap adalah 2 minggu.

Semasa majlis perkahwinan kakak sulung PR dulu juga, menggunakan labu sayong mini sebagai Door Gift. Tapi terhad kepada saudara terdekat dan rombongan pengantin lelaki dari Pulau Pinang. Di rumah ibubapa PR, memang banyak menyimpan koleksi door gift terutamanya labu sayong dan seramik.

labu sayong mini door gift

Anda Nak Labu Sayong Mini?
In fact, PR nak bagi labu sayong mini. Tak banyak. Cuma ada 3 biji. Tapi mungkin ada barangan tambahan selain labu sayong mini yang bakal diterima kepada pembaca yang bertuah. Kalau anda berminat, boleh isikan details di google forms ini. Tarikh tutup pengisian borang 19 Disember 2016.

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap