padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Hobi | Koleksi Edisi Terhad Shell

Hobi | Koleksi Edisi Terhad Shell

/ November 29, 2016 /
Sejak dari usia kanak - kanak, PR gemar mengumpul item samada barangan berbentuk permainan atau perhiasan. Sehingga hari ini, masih terdapat permainan kanak - kanak yang PR simpan di kampung seperti action figure, komik Lingkaran Terkunci dan model kereta diecast. Skop koleksi item ini semakin meluas tidak lagi terhad kepada senarai di atas.

Kanister Warisan Shell Edisi Terhad

Item terkini yang menjadi koleksi peribadi adalah kanister warisan edisi terhad Shell. Setiap tahun pasti ada item edisi terhad yang dikeluarkan oleh Shell. Jadi, PR tak lepadkan peluang ini untuk menambah bilangan koleksi terutama item edisi terhad Shell yang cun dan menarik.

kanister - bekas kecil (biasanya dari logam) untuk mengisi bahan - bahan kering seperti teh dan kopi

Untuk setakat entri ini ditulis, PR hanya mengumpul 4 kanister mini yang berharga RM7.90 setiap satu. Kanister mini ini menggambarkan petrol pam Shell yang berbeza mengikut tahun iaitu 1920, 1950, 1960 dan 1980. Setiap kanister disertakan dengan rantai kunci logo Shell mengikut tahun. Nampak gaya macam tak lengkap edisi terhad kali ini.

kanister warisan edisi terhad shell
Kotak kanister warisan edisi terhad Shell

kanister warisan edisi terhad shell
Kanister mini edisi terhad Shell

kanister warisan edisi terhad shell
Rekabentuk pam Shell 1920, 1950, 1960 dan 1980

Bagi tahun 2014, PR berjaya mengumpul kesemua 6 koleksi lego Shell dan pada tahun berikutnya PR hanya mengumpul 2. Pemasangan brick lego mudah, dibantu ilustrasi pepasangan yang disertakan bersama. Tapi, andai kata binaan ini berkecai, mungkin ambil masa juga untuk memasang semula tanpa bantuan ilustrasi.

lego shell edisi terhad
Koleksi lego Shell edisi terhad

Koleksi edisi terhad ini sebagai tanda kenangan dan menjadi antik bila tiba masanya kelak. Mungkin 10 atau 20 tahun mendatang, tiada lagi item seumpama ini dipasaran, maka koleksi ini sesuai dijadikan perhiasan rumah, di samping menggamit kenangan lama.

lego shell edisi terhad

Apa Kata ciktom?
Berkaitan hobi ini, pada awalnya ciktom terkejut melihat koleksi peribadi yang telah dikumpul sekian lama, dan tidak bersetuju PR meneruskan hobi ini. Cuma PR agak, lama - lama nanti ciktom faham dan terima; entah - entah item koleksi terhad ciktom lagi banyak dari PR. Hahahh 

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap