padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Sudah Selamat

Sudah Selamat

/ July 8, 2012 /
Hujung minggu, aku menghadiri majlis perkahwinan salah seorang sahabat baik aku semasa di UTM dahulu di Simpang Renggam, Johor. Rakan dari Selangor juga turut hadir dan bermalam di rumah sewa aku dan 'menculik' aku ke Simpang Renggam dan seterusnya bergerak ke Selangor.


Tiba di Selangor dengan tujuan untuk menyaksikan perlawanan Liga Super 2012 di antara Selangor dan Kuala Lumpur. Walaupun bilangan penonton agak mengecewakan tapi berbaloi juga tengok 4 gol. Emm, rindu juga suasana 2005, setiap inici ruang stadium dipenuhi penonton Merah Kuning.


Tapi seronok juga, kalau ada ramai penonton pun tak guna, tambah pulak kalau penonton pasukan lawan yang kurang ajar membaling objek kepada penonton Selangor. Siap cabut kerusi dan baling, dah macam tak bertamadun. Agaknya stadium mereka tidak ada kelengkapan seperti Stadium Shah Alam barangkali.


Apa pun, untuk tahun ini dah 6 orang kawan sekelas masa U dulu melangsungkan perkahwinan, menjadikan total 9 daripada 26. Masih kecil peratusannya tu hehee.. Di khabarkan, Abd Rahim, rakan yang aku ceritakan Oktober lepas baru sahaja menimang cahaya mata, tak sempat pula untuk datang berziarah.

Kepada Loqman Hakim, Selamat Pengantin Baru semoga berbahagia melayari kehidupan baru bersama insan tersayang. Bukan untuk sehari dua, tetapi selamanya. Amiinn.


0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap