padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » 7 Jenis Facebook Updates

7 Jenis Facebook Updates

/ July 30, 2012 /
Hmm, perkembangan masakini kalau tengok rata - rata semua orang ada akaun social networking dan yang paling berpengaruh Facebook la.. Mungkin ada 1 akaun, ada ada lebih dari 1 akaun mengikut keperluan. Aku pun ada akaun Facebook. Dan bila di perhatikan, ada beberapa perkara yang boleh disembang-bualkan dan untuk entri ini, aku fokus pada beberapa jenis orang yang mengemaskini status masing - masing.


7 Jenis "Facebook Updates"

1. Announcers
"FT Malaysia 1 - 2 Arsenal"

Mereka ini mahu menjadi orang pertama tahu dan menyebarkannya. Adakala bagus juga ada Friend yang jenis announcers ini, boleh dapat berita yang cepat tapi kan......... kalau dah 70 orang dalam friend list tu update yang sama, muntah darah jugak...

2. Wartawan Sepenuh Masa
"Pagi tadi mandi macam ais"

Melaporkan setiap inci pergerakan seharian, daripada bangun tidur sampai la nak tidur semula. Kalau ada yang update "Nak mandi" best juga, untung - untung kalau perempuan boleh intai! hahahh

3. Blogger
"Apa malangnya nasib aku arini. Dahla bangun lewat, motor pulak rosak. Sampai di opis kena marah pulak dengan bos. Ingat aku ni enjin ke hapa?"

Dik, kalau nak jadi blogger, sign up je blogger.com then ko tulis la puas - puas.. ekekee

4. Quoters
"Hidup umpama permainan catur.."

Yang jenis ini pulak sering mengenengahkan falsafah orang lain untuk di kongsi sekalian rakan. Umm, baguslah..........

5. Kaki Komplen
"Apesal jadi Timeline plak FB aku nih? Haihh"

Umm, no comment. Komplen je la Dik oi.. selagi boleh.

6. Teka - Teki
"Masih mencari... mungkin esok, mungkin lusa"

Jenis yang suka berteka - teki dan kadang - kadang macam kesian pun ada. 

7. Salah Tempat
"Tuhan, tolonglah hambamu ini"

Salah tempat tu Dik. Berdoa bukannya tulis di Facebook. Bukan apa, takut lari akidahnya nanti. Haru.


Banyak lagi sebenanrnya yang boleh juga di masukkan dalam kategori - kategori ni. Aku hanya senaraikan 7 sahaja. Pada awal dulu aku pun lebih kurang je, ada jugak update status merapu, tak sedar diri update macam somebody, tapi.... bila baca semula update yang lepas - lepas, keh keh keh.. Tin kosong!!

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap