padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Rebut Peluang Ke Olimpik London

Rebut Peluang Ke Olimpik London

/ July 29, 2012 /
Hmm, tersentak jugak hati aku menonton Cerekarama "Maafkan Aku", mulanya aku menonton Sukan Olimpik alih TV tengok cerita macam best. Rupanya memang best, banyak pengajaran cuma satu je. Bila dah mula feeling, di bantainya pulak iklan, hoh... Iklan pun bukan 1 - 2, kalau tak 10, mungkin 11 atau 12 sebelum cerita bersambung semula.

Oh ya, bercakap pasal Sukan Olimpik nih, memang kebanyakan masa melekap di TV je lah. Aku ni penggemar acara sukan. Boleh kata semua acara sukan aku layan. Tapi tak semua sukan tu aku minat untuk main, dan ada banyak jenis acara yang aku tak pernah main. Aku suka tengok reaksi orang yang menang, yang kalah, yang taknak kalah dan macam - macam lagi, dan belajar peraturan sukan tu jugak.

Hehee, bila tengok acara pembukaan, SUPERB! Perarakan masuk setiap kontinjen bertanding, SUPERB! Aku terbayang aku duduk dalam perbarisan tu dan memegang Jalur Gemilang.. Wah!! Ok, aku berangan. Setakat masuk perbarisan Sukan MARA, bolehlah, :D

Kontinjen Johor

Kalau di beri peluang untuk menyertai Sukan Olimpik, semestinya pilihan pertama aku acara bola sepak. Kalau dah cukup 25 orang, takde tempat dalam bola sepak, aku nak mendaftar sukan berbasikal, kategori pecut macam ThePocketRocketMan! Sukan lain? emm, pilihan ketiga aku, sukan bersiar - siar. Bagaimana sukan tu di mainkan? Ha, kalau anda nak tahu, kena banyak luangkan masa menonton acara sukan dan anda akan tahu sukan bersiar - siar tu camne. Hahahh

Harapnya, walaupun atlet kita tidak berapa senang untuk membawa pulang pingat ke tanahair, tapi biarlah apa yang ditunjukkan semasa bertanding setara dengan prestij Sukan Olimpik tu... Takde pun atlet tu baca post ni, cuma aku nak highlightkan kalau di beri peluang yang jarang/ susah orang lain nak dapat, kenapa nak di sia - siakan? Dapat??

Nota : Kalau anda di beri peluang menyertai Sukan Olimpik, anda mahukan sukan apa??

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap