padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Penyuntik Semangat

Penyuntik Semangat

/ November 11, 2011 /
SPM 2011 tak lama je lagi akan bermula. Saat ini, 8 tahun lalu, sebagai salah seorang calon SPM, aku pun gementar juga untuk menghadapinya, bukan apa takut - takut mengecewakan kedua ibu bapa aku. Aku tahu harapan diorang pada aku, sebab anak bongsu memang tinggi, dan Alhamdulillah keputusannya boleh buat mereka tersenyum.


7A 3B 1C. Satu keputusan yang di dalam jangkaan aku sendiri. Heh, aku mengaku bukan mudah untuk mencapai keputusan tu, maklumlah aku bukan budak genius, jadi kena kerja keras lah dan sokongan pihak lain sebagai penyuntik semangat membuatkan aku lebih yakin untuk sukses.

penyuntik semangat
Di sini, aku dedahkan salah satu penyuntik semangat aku untuk menghadapi SPM, :D


Assalamualaikum. Apa khabar? Harap - harap awak sihatlah yer. Lama dah saya tak tulis surat kat awak. Bukannya apa, saya sibuk study. Lainlah awak, dah pandai takyah study pun takpe.


First of all, saya nak ucapkan tahniah atas kejayaan awak mendapat 8A dalam trial baru - baru ni. Tahniah juga di ucapkan kerana berjaya mencapai cita - cita awak untuk mengatasi saya. Apa - apapun, saya sebagai kawan turut berasa gembira di atas kejayaan awak.


Sebenarnya, tujuan saya tulis surat ni untuk ucapkan tahniah jer. Setakat ni, macam mana dengan persediaan? Mesti hampir 100% kan? Saya punya preparation belum mencapai sasaran lagi.


OK lah rasa - rasanya dah takde apa dah yang saya nak tulis menjelang SPM yang tak berapa lama lagi ni, saya ucapkan selamat berjaya dan selamat cemerlang dalam menjawab soalan yang di ajukan. Sebagai seorang kawan, akan sentiasa mendoakan kejayaan awak dalam SPM dan seterusnya dalam mencapai cita - cita awak untuk menjadi seorang jurutera. Saya harap awak juga begitu. Sekian.


Fiza Rauf,
October 5, 2003


Hehee.. Sampai sekarang aku masih simpan penyuntik semangat ni, dan ia surat terakhir yang aku terima sebelum aku menamatkan persekolahan. Masa tu, kaedah persuratan paling popular pasal handphone baru nak glamour, Facebook? hahah, entahla. Surat, baru lah klasik, tak gitu?


Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan; jika anda, atau ahli keluarga anda, atau kenalan anda yang akan menduduki SPM 2011, selamat menduduki SPM dan semoga anda berjaya. :D

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap