padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Kerana Mereka...

Kerana Mereka...

/ November 2, 2011 /
Hujan masih belum mahu berhenti mencurah, menyejukkan bumi yang kian panas mungkin, menyuburkan tanam - tanaman, memberi rahmat berterusan kepada penduduk bumi. Adakah kita masih tidak bersyukur? Syukurlah, mudah - mudahan kita akan berterusan mendapat rezekiNya.


Pun begitu, pendahuluan ini bukanlah merupakan topik yang ingin aku rencanakan, menyentuh keadaan semasa cuma. Jadi, mengenai apa pula artikel kali ini? Baik, aku terus terang aja, untuk pertama kali dalam blog ini, aku ingin menyatakan secara terbuka web/blog mana yang aku suka, dan kenapa blog mereka menjadi pilihan.

bersamamu padinno.com
1. Aku suka blogger yang aktif.
Blog yang sering di kemaskini menjadi pilihan utama aku. Macam blog Diana (sehari purata 3 kali), tehramuan (sehari sekali).. dan ada yang dua hari sekali. Best la blog aktif ni, tiap hari ada artikel/penulisan baru untuk di baca.


Tambah seronok, kalau artikel tu berkenaan dengan info yang baru, original, pendapat, kenangan, pengalaman.. Tu pasal aku suka dengan personal blog, apa sahaja boleh dikemaskini tanpa perlu memikirkan sangat apa keywords yang di gemari pembaca. Ada rohnya yang tersendiri.


Maaf cakap, ada juga blog niche yang aktif, tapi itu bukan pilihan utama lah, mungkin kebanyakan daripadanya di ambil dari mana - mana sumber yang lain, dan di terbitkan semula dan menjadikan artikel tersebut nampak kaku.. dan aku tak tahu nak komen apa. Maaf.


2. Aku suka blogger yang friendly
Friendly ni subjektif, susah nak jelaskan dengan penggunaan bahasa yang sebenar, tetapi secara mudahnya, bila kita mengikuti perkembangan, seolah memang kita sedang mendengar dia berceloteh, memberi ceramah, mengajar memasak...dan lain - lain.


Dan setiap komen yang di tinggalkan, akan mendapat respon owner artikel tersebut, dan itulah yang menjadikan komunikasi tampak lebih hidup dan menjadikan blogsphere ini indah, bukan?


3. Aku suka blogger Hana Zaty!
hahah.. Taklah, maksud aku, suka pada blog yang cantik, kemas dan mudah untuk navigasi. Kadang - kadang tu, content blogger tu best, cuma bila nak baca artikelnya yang lepas agak sukar sebab takde blog archive yang sempurna.


4. Habis dah.. Pendapat anda pula?

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap