padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » 52 Hari Mencari Cinta

52 Hari Mencari Cinta

/ May 8, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Gemersik irama lagu dendangan Allahyarham P Ramlee, susunan atur kata yang indah menghanyutkan aku malam ini. Baris kata yang di garap rapi, alunan suara merdu semakin menenggelamkan fikiran aku, membawa masuk ke dalam cereka 52 Hari Mencari Cinta.


Segalanya bermula dengan pandang pertama. Sungguhpun begitu,aku hanya memulakan langkah setelah hampir 4 bulan dia berada di situ. Permulaan dengan gurau canda di gerai pisang goreng, ia seakan membuka laluan untuk hari berikutnya.


Pertemuan demi pertemuan di atur. Mencari peluang untuk meluah rasa. Mencari peluang untuk hubungan pemula. Hari terus beredar. Nyala rasa semakin membara. Pertemuan singkat yang di rencana memberi ruang untuk aku berbual bicara.


Malangnya langit itu tidak sentiasa cerah. Perhubungan yang aku harapkan kukuh terbina sebenarnya hanya mampu berdiri 52 hari sahaja. Satu persatu masalah muncul. Menghancur-musnahkan harapan aku yang bertatih berdiri. Hubungan itu cuma sementara.


Walau apa jua alasan, dan apa jua tindakan, aku tetap perlu menerimanya. Biarpun itu bukan pengakhir yang aku angankan, tetapi ia keputusan yang perlu aku telan. Kata orang, kalau mahu apa saja di turutkan tetapi jika tidak, perkara seronok pun boleh jadi menjengkelkan.


Apa pun, kenangan dalam 52 Hari Mencari Cinta ini akan menjadi cereka yang sangat indah untuk aku simpan. Sekurang - kurangnya menjadikan aku lebih berhati - hati untuk hari kemudian.


toyota corolla ke 30
Sumber Gambar : tuningfever.fr

Itulah cereka aku dalam usaha mencari kereta pertama dalam hidup aku. Tak sangka banyak pula masalah yang muncul, T_T Kah3 alah takkan korang tak pernah buat karangan autobiografi. Alah, macam "Aku Sebatang Pen", "Aku Seekor Lalat".. eh, apa nak cerita tentang seekor lalat ek? :D


Note : Agak - agak title ni boleh buat tajuk filem tak? Ngeh3~

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap