padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Teristimewa

Teristimewa

/ May 16, 2011 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Ilmu adalah suatu perkara yang perlu kita miliki. Kepentingan memiliki ilmu pengetahuan bukan sahaja memberi faedah kepada diri sendiri, bahkan memberi manfaat kepada orang lain seperti komuniti, masyarakat dan negara.
Pelbagai sumber untuk mendapatkan ilmu. Adakala dalam bentuk formal, dan tidak kurang juga dalam bentuk bukan formal. Umumnya, formal di mana kita mendapatkan ilmu melalui kelas, kursus, seminar dan seumpamanya. Manakala bukan formal melalui pengalaman sendiri, pengalaman orang lain, melalui penceritaan teladan dan sebagainya.


Sempena Sambutan Hari Guru ke-40 pada 16 Mei 2011, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua Guru yang pernah mengajar aku, SK Bota Kanan (93-95), SK Seri Iskandar (96-98), SMKA Sultan Azlan Shah (99-03), KM Pulau Pinang (04-05) dan UTM Skudai (05-09).


kenangan di lempang waktu sekolah
Kenangan Di Lempang

Tidak lupa kepada individu yang pernah mengajar aku, tidak kira formal dan bukan formal, aku mengucapkan Selamat Hari Guru juga di hari istimewa ini untuk untuk anda.


Aku tidak pasti samada hadith, perbualan atau penceritaan, tetapi aku pernah terdengar kata - kata "Jika orang itu mengajarkan kamu walau satu huruf, wajib untuk kamu menghormatinya kerana dia adalah gurumu dan lebih berilmu daripada kamu".


Kalau di lihat, kemerosotan akhlak remaja masakini amat membimbangkan, terutama remaja di bangku sekolah dan ada di kalangan mereka yang tidak hormatkan guru mereka sendiri. Perkara ini amat menyedihkan.


Aku amat berterima kasih kepada semua Guru kerana usaha mereka sedikit sebanyak memberi panduan kepada aku untuk menjadi manusia yang berguna, baik untuk diri sendiri, komuniti, masyarakat dan negara, Amiin.

Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap