padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Entry Terbaik

Entry Terbaik

/ December 26, 2010 /
Selamat Datang Ke padinno.com


Lama sungguh rasanya meninggalkan lapangan ni, bukanlah terasa kekok, mahupun rindu, cuma ada kesempatan rasanya untuk aku mengemaskini dan menambah blog entri untuk tahun 2010 ni. Yelah, berada di kampung ni, bukan boleh harap sangat penggunaan broadband ni hehee..


Baru - baru ini, sahabat kita, Belalang telah memilih aku untuk menyertai Segmen Entry Terbaik kelolaan beliau sendiri. Secara ringkasnya, segmen ini bukanlah suatu peraduan, cuma ia adalah merupakan salah satu pendekatan untuk kita, blogger mengetengahkan blog entry yang di rasakan terbaik, di samping mempromosi blog ke rakan - rakan lain.

segmen entry terbaik
Bagi padinno.com. blog entry yang terbaik aku rasakan adalah "Berwaspadalah".. Dalam blog entri ini, ada sedikit sebanyak menerangkan etika kita dalam menulis blog. Bagi pendapat aku sendiri, dalam apa jua hal pun, mesti ada peraturan, tatasusila dan protokolnya, cuma mungkin berbeza dari tahap serius atau tidak dalam sesuatu perkara.


Jadi dalam penulisan blog pun, mesti ada etika yang perlu kita ambil tahu dan perlu buat. Kebanyakan dari kita sering mengambil jalan mudah, seperti "blog aku, ikut suka aku lah"..tapi cuba fikirkan semula, jika itu blog anda, dan anda punya suka, kenapa anda canangkan perkara itu kepada global? kenapa tidak catitkan sahaja di dalam diari harian? ngee~


Sekali anda menulis untuk pembaca umum, jadi anda perlu bertanggungjawab di atas apa yang anda tulis dan apa orang lain baca. Mungkin, orang akan mengikut apa yang kita anjurkan atau sebaliknya. Itulah sedikit intipati dalam blog entri tersebut, untuk bacaan penuh, boleh baca di sini.


Tugas seterusnya aku serahkan kepada
1. cikbelog - entri yang aku suka, Entry ini.. hehee
2. gnesop - entri yang aku suka, Entry ini.. hehee


Umm..kepada cikbelog dan gnesop, jangan lupa terjah blog Belalang kalau nak tahu lebih lanjut mengenai segmen Entry terbaik ni hehee.. umm aku rasa setakat ini sahaja lah aku kemaskini blog nih.. oh ya, sebelum terlupa, kepada kawan - kawan...


Kalau anda, anda dan anda rasa header padinno.com menarik, so jangan lupa undi untuk header ini ya di blog 2dayblogger.com ni, hehee.. undian akan berlangsung 26hb hingga 30hb kalau tak salah aku lah.. aku pun tak pasti camne bentuk undiannya, bukan peraduan, cuma untuk memeriahkan lagi arena blogging ni. untuk kita - kita aja, kan? hehee..
Terima Kasih ~ Datang Lagi

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap