padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » MESIN TEBU ZAMAN BILA NI?

MESIN TEBU ZAMAN BILA NI?

/ June 21, 2010 /

Selamat Datang ke padinno.blogspot.com


hehe.. masih lagi bercuti.. Tak sangka, perkhidmatan internet kat sini lagi superb dari JB, mungkin kurang pengguna agaknya hehe.. Bila la agaknya dapat di pindahkan, kerja kat Perak ni hehe..


OK, aku tak buat apa sangat kat kampung ni, aritu pergi Penang sekejap jenguk anak buah.. Pastu balik Bota semula. Bersantai di Teluk Batik hehe..


Eh, sama plak baju kita putih ye mak, hehe Go Holland Go..


Berbalik pada post title aku kat atas tu, ikuti perbualan ni jap..


"Abah, aku tengok tebu tu banyak je, nak jual ke, biar sampai tua je?"

"Dah tua tu, sape yang nak beli?" abah jawab ekeke

"Abes tu, rugi la.. banyak tu....." aku jawab lagi

"Nak minum tebu?" abah tanya...

"Nak minum cemane, bukan ade mesin, kalau gigit tu boleh le.."

"Ini engineer la.. Kamu tunggu kejap..."..



haha sambil aku tunggu apa ciptaan dia, aku online kejap, godek - godek blog.. balas kunjungan kawan - kawan, tetiba..


"Oittt Padin.. amik parang jap.. moh mesin tebu ekekeke" abah jerit kat aku..



Jom tengok cemane rupa mesin tu.. hehe




Ait, gelapnya Abah, hehe



Tak nak tengok kamera ke?



Tengok tu, asyik menyorok je hehe


Wa... tak terpikir plak aku cara nih, otak abah ni memang 20x genius dari aku la.. huhu.. Engineer apa, aku pun taktau.. takde bukti pun, tapi aku yakin abah memang engineer.. ekeke





SELAMAT HARI ABAH!! EKEKEKE


Terima Kasih ~ Datang Lagi

27 comments:

{ || NaFiRaa || } on: 15:15 said...

alaaa... x nampak sgt mesin tebu tuh.. boleh kuar ke air tebu?? canggih ar~

{ padin } on: 15:27 said...

ala gune kan jek keta tu, pastu tekan r tebu tu hehe..

Penoh la satu jag tu kak Nafira oii..

{ Nur Hidayah Yahya } on: 16:12 said...

hahaha.hebat gle abah ko.mesin buatan sndri.

{ Mario } on: 17:13 said...

aku suka mesin tu arr...

{ padin } on: 17:22 said...

huhu tapi enjin mesin ni manusia ekeke.. aku perah semalam, 146 ruas - penoh satu jag ekeke

{ ejum } on: 17:37 said...

style lar..memang berinovasi tinggi..

{ SyidaMislan } on: 17:45 said...

pelik la mesin tebu tu. tapi macam slow je pengeluaran air tebunye.perlu diimprovekan lagi bg tujuan komersil...heheheehe

{ padin } on: 17:48 said...

ejum : idea orang lama ekeke

Syida : sekarang mmg da ade mesin best

tp zaman dulu sebelum mesin tercipta, nak minum tebu ekeke.. hehe tu jek keta pon bole jadi mesin hehe

{ Yuni Aisyah } on: 18:48 said...

cam air tebu xkn kuar je gune mesin tu..

slmt hari bapa utk abah padin..=)

{ padin } on: 19:28 said...

uik, penoh la jag biru tu, nmpak x?

{ Iza } on: 21:40 said...

Oooo...orang bote ek?aku dok lalu x pernah nampak pun pokok tebu, durian je byk...

Aku dulu, nk makan tebu x payah mesin pun, tebu hitam pulak tu, belah 4, gigit je, gigi pun bersih...

{ padin } on: 21:54 said...

dah tua ni gigi pun da reput.. sekali 2 kali kunyah bole la.. huhu

yg ko tengok tu tepi jalan, umah aku dalam utan ekeke

{ ++***hana zaty**++ } on: 22:30 said...

comel comel tanak tgk kamera! hee

hati tenang kn dok umah?hee

btw! hepy fathers day to u eh! to ur abah! hee

abah stylo! same mcm abah hana! sume bnde boleh buat!hee

{ RastaMat } on: 01:18 said...

Padin..
Abah ko memang GENIUS!!!!
klu Einstein idop lagi,aku ingat die mesti tabik spring sama abah ko..
hehe..

{ padin } on: 01:38 said...

mekaseh Hana Zaty & RastaMat

{ si[jari] telunjuk } on: 02:26 said...

waaa..sgt kretip

slmt ari abah

{ Amyna } on: 09:13 said...

hehehe...tercuit hati baca entry nih. hang p penang na. ya la masa cuti ni la nak amik peluang p jalan².kann kan! Opss! sungguh kretip ayah hang padin. salute lah..

p/s: Selamat hari abah ya!(^_^).

{ padin } on: 10:51 said...

TQ Cik Jari & Amyna..

{ PUPUT } on: 15:30 said...

dasyat n hebat!!ko org perak rupanya..hehe...hepi fathers day kat ko..^_^

{ qaseh } on: 20:17 said...

tahniah to ur abah n happy father's day..

{ ASSOYFINGER67 } on: 00:17 said...

Hemmmitulah mesin tebu dulu...kao patut tunjukkan jugak cara perah santan stail dulu mase kenduri kawin..hahaha...bestnyer mase kecik dulu kan

{ padin } on: 06:02 said...

puput : ye, org Perak hehe

Qaseh : TQ, hehe

Assoy67 : err perah santan guna sapu tangan tu ke? hehe, klu de cara lain, taktau pulak aku hehe

{ farah@pa'in } on: 16:53 said...

hebatlah abah padin..hehe

{ padin } on: 17:24 said...

hehe mekaseh pa'in

{ s h e e } on: 15:00 said...

wahh...hebat2...kagum ngan pacik...tabik cket...

{ pch } on: 02:44 said...

laa...xnampak mesin tu...




PERCUMA: RAHSIA TEKNIK LOCK USB PORT KOMPUTER ANDA DENGAN MUDAH

{ padin } on: 11:05 said...

mekaseh aishah.. err PCH : simple je, bukan mesin betol pon hhehe

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap