padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Apa Pendapat Korang?

Apa Pendapat Korang?

/ June 27, 2010 /

Selamat Datang ke padinno.blogspot.com


hai hai hai.. salam pagi Ahad untuk semua.. Selamat berhujung minggu ya.. sesiapa yang ada plan arini, di harap semua berjalan lancar dan mendapat bahagia hendaknya.. pastikan perancangan yang baik sebelum memlakan perjalanan.. mudah - mudah di permudahkan segala urusan..


ok, entri kali ini aku nak mintak pendapat korang semua la, tak kira kawan rapat ke, kawan baru ke, kawan lama, adik - adik, abang kakak uncle pun boleh bagi pandangan .. ekeke.. Err dah meniti 9 bulan aku berblogging nih.. macam - macam la pengalaman baru yang aku timba.. Rasa seronok pulak.. Tambah kenalan.. hehe dan macam - macam hal..


So, kat sini aku nak utarakan beberapa soalan.. err bukan soalan periksa akhir tahun, cuma sedikit soal selidik untuk manfaat padinno.blogspot.com nih.. hehe ok aku bagi kebebasan la pada korang untuk bagi pendapat.. tak kira apa bentuk genre pun aku terima hehe tu pun selagi aku boleh terima lah ekeke.. [eh bila nak bagi soalan nih]


Pertamanya, korang pernah dengar ke blog padinno sebelum ni ekeke.. entah - entah aku perasan sendiri je ye tak.. hehe simple question.. err korang rasa pemilik blog ni macamana? Garang ke, sombong ke, syok sendiri ke dll..


[2] Err, pendapat korang pasal kandungan yang ada dalam blog ni, maksud aku dari segi penulisan, kandungan artikel aku.. Maybe ada yang suka baca dan komen, ada yang jadi pembaca je, atau mungkin hanya nak tinggal jejak kat shoutmix je?.. err napa boleh jadi macam tu, tak baca ke ertikel aku? tak best? ... tu yang aku nak tahu tu.. Kalau xbest, nanti aku letak header dengan shoutmix je ekeke..


[3] Susun atur blog aku
ha ini pun aku nak survey gak.. err agak2, susun atur blog aku ni "mesra blogger" tak?.. kui kui ada la antara member2 yang suka cara aku buat post macam ni, maksudnye berkotak - boleh scroll.. lebih mudah berbanding fungsi "read more".. dan ada jugak yang kata nampak sempit je buat kotak macam tu.. ha, cuba bagitau sikit pandangan korang yang lain - lain pulak..




[4] Err.. kalau korang tengok kat bawah header tu ada label pages kan.. agak - agak korang, perlu ke tak aku letak benda tu kat situ?.. aku ada tulis pasal "ABOUT ME", "AWARD", "HOT" dan macam macam lagi la.. perlu tak?.. bukan apa, aku dah tulis semua kat situ [contoh about me] tapi still ada yang bertanya lagi ekeke, macam tak pernah di baca je ruangan tu.. kalau tak di baca, agak2nyer tak perlu di buat pages tu.. ye ke? pandangan korang?..


hahaha ok lah tu, cukupla survey tu dulu.. aku kena buat kerja nih.. esok Bos nak tengok pulak.. kena siapkan .. korang jawab "assignment" aku tu dulu ya.. terima kasih sangat - sangat pada sesiapa yang sudi tinggalkan komen dan pendapat tu.. harap2 padinno.blogspot.com akan terus memberi kebahagiaan pada korang.. okeh, babai.. bertemu lagi..


Terima Kasih ~ Datang Lagi

52 comments:

{ +qAsiH naDiRa+ } on: 14:30 said...

ok je blog padin~buka-buka je blog nie dah disajikan dengan banner padin y menarik 2~post scroll mcm nie pun lagi memudah kan pembaca~kalo padin selesa ngn blog padin,rasanya tak ada masalah la~yang penting padin rasa syok je bila bukak blog sendiri~
n_____n

{ esther } on: 14:35 said...

Salam padin,

Pertama...blog padin ok..artikel yang bagus sbb karang sendiri..totally memang bagus...
kedua pasal garang ker..ganas ker...gatal ker..kekeke..jangan amek ati yer....tu hak sendiri..sebab...kite org lom jumper dan kenal padin nie..orang nyer cam mane??ekeke...asal kite ikhlas dalam setiap pekara yang kite buat..padin memang best!!...sape cakap sombong...dia silap org...ekeke...dunia blogger nie hanya untuk mencari ketenangan..tukar2 pendapat...luahan peresaan...kite kena la bersikap terbuka....terima apa saja...walaupun hanya sekadar teguran..all the best padin...

{ Nasrina } on: 14:38 said...

salam padin..

emm.. rasanya blog ni menarik... tp npk sempit mungkin sbb scroll box ni kot... kdg2 org pun mls nk scroll2 kan kebawah kan...

walaupun sy ni hanya sekadar bertegur sapa dgn padin tanpa memanjangkan sebarang perbualan or apa2 tp rasanya padin ok kot.. ka sy ni yg sombonk. =p

Anyway, memg knl ngn blog nih.. ramai org suka blog nih kn.
K.. terus maju jaya.. daa

{ padin } on: 14:48 said...

qasih : hehe betul tu, tapi kena jugak amik pendapat org lain.. hehe terima kasih ye

Esther : betul jugak tu esther.. bersikap terbuka tu penting, ekeke.. hehe

{ padin } on: 14:50 said...

rina azam : errkk mekaseh pendapat tu, a'a nmpk mcm sempit plak.. hehe nanti, nak cari idea lain plak

{ MAnKete } on: 15:02 said...

Salam din.. setakat ni aku bahagia ngan blog ko...

sekian terima kaseh hehehe...

{ RedBoy } on: 15:03 said...

padin, aku first time komen ni.. pnjng sikit ye..

padin, pertamanya, aku rasa lebih baik ko pakai template yg 2 column.. berdasarkan pengalaman aku nih yang mempunyai pengalaman berblogging hampir 2 tahun, baik ko pkai yg 2 template.. bru kemas sikit..

pastu seperti bloglist rkn2, kata2 renungan, gambar, shoutmix dan lain2 tu kasi simpan (mcm tepi blog saya).. bru kemas sikit dan tak nmpk mcm bnyk sngt..

yg pasal padin ni sombong ke garang ke aku takleh komen sbb blom face to face lg ngn ko..

aku suka baca artikel ko.. sbb sumenya ori2 blaka.. dan cara penyampaian tu bersahaja.. aku bukan xnk komen artikel2 ko sblm ni tp busy sikit laa tahun ni.. cuma sempat buat entry n blogwalking je..

pasal susun atur blog ko ni mmng cantik cara scroll sbb tak payah nk tunggu read more tu load.. tapi sempit.. tu aku suruh ko pkai template yg 2 column.. ruang content besar n sidebar pon besar.. bru cantik..

last skali pasal pages bwh header tu, lbih baik ko buang saja.. aku dh pernah buat tp hasilnya aku tngok lngsng org xpndng.. lg 1 maybe diaorang malas nak tunggu page tu load kot.. kalau bnyk tanya pasal ko, ko buat satu entry, jwb sume pertanyaan diaorang.. pastu tiap kali ko buat entry kat atas entry tulis mcm ni "Nak keal lebih lanjut siapa Padin" n kasi link entry tu..or sbginya..

itu sajalah pandangan aku.. penat gak aden wat assingment ni... aku hrp ko dpt manfaat darinya..

{ fiezah91 } on: 15:05 said...

aku suka je ngn blog ko ni.. huhu.. relax2 sudah..

psttt..ko oke, baik..x sombonk pon..ahaha.. ^_^v

{ ManKete } on: 15:07 said...

tambah skit din - kalau rasa nak best lagi ko tukar background ke, atau tukar header letak gambar awek ke hehe..

Tapi paling aku minat ngan ko nyer banner la din. Gambar tukar2 muka menjerit, muka susah hati ngan muka macho ekeke.. itu tak yah tukar..dah jadi cam trademark ko lak..

buat satu utk aku din ekekek...
salam

{ belalang hijau } on: 15:21 said...

sebenarnya blog padin ngan belalang lebih kurang same kan sebab kita guna default template. pas tuh kita just edit html letak dua column.

rasanya blog padinno nih belalang kenal sebab padin ramah org nya.suka bertegur sapa. artikel lak mmg ok sebab ada gaya2 motivasi d setiap entry (mybe sebab padin ade pengalaman mengajar)

pasal pages bwh header tuh, belalang pernah terpikir nak letak. tapi rasenye org akan mls klik la....rase belalang jela.

perh...panjang lak komen nih...udah2 le tuh belalang.nak balik buat kopi :-p

{ padin } on: 15:25 said...

mankete : hehe erkkk aku memang suke tema itam nih ekeke..

pasal banner? hmm.. mekaseh ekeke nnt aku try tolong ko man

header? tu aku nak ubah tiap event baru, pasni merdeka kot ekeke..

{ padin } on: 15:28 said...

Redboy : thanx a lot, byk bg pendapat ekeke... blog ko mmg smart, nnt aku nak berguru dgn ko ekeke...

aku akan berusaha untuk menjadi lebih baik thanx

fiezah91 : hehe sombong ke hapa ke, korang yg nilai kan, aku terima je pandangan korang

{ padin } on: 15:30 said...

Belalang : yup, kite memang same tema, itam.. menawan ekeke, seram... dari 2 ke 3 column, hehe

err aku baru je jadik pengajar ni, maybe sebab aku suke bercakap kot, bagi nasihat kat student ekeke

pages tu, xpelah.. aku simpan je kat situ ekek,

{ irahehe } on: 15:45 said...

padin!hahahaha..
bagi ira oke jer blog padin nie.padin pon xsombong.mesra alam.haha.

tapi kalau nak lagi ceria blog nie,tukar template la kasi umphh sket.pastu yang entri kne scroll tue,ira rase macam buat normal lagik oke kot.

teehee~tue pandangan ira jer tau.selera kite mungkin berbeza..hehe~

{ padin } on: 15:49 said...

irahehe : jap, kena gelak jap hehehehehe.. ok ira, thanx pendapat ko.. tukar template? umm... yeah, dalam perancangan hehe,

{ irahehe } on: 15:56 said...

hahaahhaha..asal nak kene gelak dulu..hahaha..siot jer

{ padin } on: 16:02 said...

pasal kat nama irahehe ade hehe, kena gelak "hehehehehe" dulu la, lalalalal....

{ Nur Hidayah Yahya } on: 16:36 said...

aku rasa ok je. (aku malas komen).hahhaha

{ hani } on: 16:57 said...

salam ..padin akak nak comen mmg tak tahu sangat pasal blog2 ni...tapi setiap kali akak masuk mmg akak baca semua tulisan padin...sbb akak mmg suka baca pun..sbb minat nak cantikkan blog masing2 tak sama padin...padin ni jenis yg mudah mesra walau dngan sesiapa...siapa kata padin sombong tu tak tahu la...hehehe..

{ padin } on: 17:01 said...

Kech : terima kasih hehe

Kak hani : ehehe teri kasih.. yup minat berbeza tapi kalau ade yang lagi terbaik, apa salahnye kite bertukar2 kan

pasal karakter tu, terima kasih kak.. saya ni pon bukan nak cari musuh dalam berblog ni hehe..

{ cawan merah } on: 18:05 said...

firstly: saya tak kenal sangat padin. hehe

2nd: saya agak anti dengan font dan color font kat blog kat sini. erm, agak kurang mesra mata.

3: itu je le kot.

sekian...

{ padin } on: 18:16 said...

ngeee... thanx cawan merah... [siapa pulak ni ya?]

{ MissXYZ a.k.a Abaikan } on: 18:42 said...

ok padin aku nak komen sila jgn marah lalala

pertama:
aku tau blog ko secara x sengaja. dr situ ak rse ko ni agk gila-gila.

kedua:
yg psl bce about me mmg ak x bpe amik tau... x kira la ko nye ke... blogger lain punye aboout me... ak juz bce pe yg display je... sbb pd ak ak x perlu tau beliau sape utk jd pembace tulisan mereka... cewah =P

ketiga:
scroll tu blog ko de kelainan. wlaupun kotak-kotak tu wt ak rs x bpe puas bce tulisan ko. serius. =)

keempat:
dr segi loading mmg ok. sbb laju. jd ak x jemu tgu. topik blog ko ak rase sume ok... santai n x berat sgt.

tu je la ak nk komen... nt ak x puas ati nt ak komen tak pyh tgu ko suruh haha

slmt hr ahd... sila jgn mrh

{ PUPUT } on: 19:01 said...

aku rasa ok je blog ko ni..cuma aku salu konfius gmbo ko dalam dg gemuk tu..aku igt nuff..aku rasa selesa je ko wat dalam kotak scroll camni..aku klu masuk blog yg ada readmore, aku dah malas bac2 lg..jd aku rasa camni lg ok..mesra alam aku rasa..xde yg xkena..pape pon all d best utk blog ko yg mmg sedia ada dah best ni...caiyok3 england malam ni...yeahhhh...

{ padin } on: 19:43 said...

MissXYZ : hehe, pertamanya, xmarah pon komen j ape yg ko rase nak komen hehe..

Err.. hehe yelah, lame2 bole kenal jugak kan, tanpa "about me" tu hehe

kotak scroll tu.. aku buat bagi mudah berbanding "read more" and, orang bace jugak entri sebelum2 tu hehe

thanx MissXYZ support aku..

{ padin } on: 19:46 said...

Puput : errkkk jgn la ko samekan DG kunen tu dgn nuff, ekeke segan i tau.. klu ko klik gak, sampai ke subuh tak kuar pape hehe..

Umm, tu lah pun tujuan asal nak buat post-scroll tu hehe.. nak elakkan "read more" yg kadang "menghilangkan" pembaca..

Ape pun, thanx pasal suka belog aku ni hehe.. kite pon sama kan, itam - menawan - seram ekeke

{ ejum } on: 20:20 said...

mengikut firasat hamba, padin seorang yang mesra dengan rakan-rakan blogger, dan pandai mengarang entry2 menarik..utk layout so far ok..cuma nak komen sikit..sebab warna tulisan kat blog ni.. ada merah kuning hijau, ungu. kalau boleh guna dua @ tiga warna yang sesuai..hehe..tu jek komen..

{ padin } on: 20:35 said...

Ejum : hehe mesra alam kan best ekeke.. warna tulisan ya? ok, aku cuba perbaiki hehe thanx ejum ekeke

{ cikbelog } on: 21:54 said...

petama : pemilik blog ni mesra alam ;)

kedua : post scroll nie sangat sesuai dan mudah utx saya baca.

ketiga : page ni tak berat..lam erti kata laen, laju je nak load ;)

selamat berblog ^_^

{ ASSOYFINGER67 } on: 22:51 said...

Salam..sahabat..akupun nak komen gak...Padin seorang yang pandai dalam pelajaran,pandai main bola dantak sikat rambut selalu...itu yg aku nampak dan baca kat blog kao..Unsur2 meninggi diri langsung takder...kao seorang yang confident...lasak..dan tak bergantung pada blog..kao...kao tak mengharapkan income dari blog nie langsung...kao buat atas dasar suka apa yang kao buat dinilai...dan dibaca...keiklasan kao tingggi dalam blog dan kao amat friendly...BUKA SAJA BLOG NI AKU AKAN(SEMUA ORANG) AKAN TAHU INILAH PADINNO BLOG yang beridentiti sendiri...keep the blog up...!!!!

{ padin } on: 23:23 said...

Cik belog : ye ke ringan hehe ye kot.. aku rase sama je cam dulu, mungkin tahap internet aku belum sempurna laju lagi kot ekeke

Assoy67 : Erkkk Assoy nih terlalu memuji aku huhu..mekaseh banyak2 komen tu.. itu sebagai semangat untuk aku..TQ!!

{ jaya jr } on: 00:03 said...

pergh,sorang panjang nye komen..rase malu pulak..haha..padino da ok..senang dan ceria ntuk dilawati..chaiyok2 padin~~~

{ azie } on: 00:17 said...

salam padin, emm blog padin ni dah ok dah cume nmpak sempit skit la, klau padin pakai template yg 2 column tu mybe ade ruang skit kot, ape2 pun blog ko mmg best n hari2 aku suka masuk kt blog ko hehe... masuk blog ko ase santai ja n x pening kpala, pada pndapat aku ko mmg ramah tamah org nye, suka tegur kawan2, baik ati, aku harap ko teruskan la usaha ko mmantapkn blog ko yg sedia ade cantek ni hehe

{ padin } on: 00:35 said...

JAYA JR & AZIE : mekaseh... hehe kalau korang rase seronok tu, da tercapai la matlamat aku .. just nak menghiburkan kawan2 je.. thanx komen..

{ ~Blabberina~ } on: 03:44 said...

pandangan ikhlas:
what i read, org buat read more tu,sbb 1 cara utk tingkatkan page views. makin byk page view,makin byk la potential earning

psl scroll bar,i dont like it.hehe.sumhow nampak mcm sempit sgt. n since ur background gelap like my blog, tulisan patutnya kaler yang terang. easy to the eyes--this is what i learnt masa blaja IT.

psl labels tu, buat ala2 clouded labels la klu boleh. for me,labels pjg berjela mmg xperlu letak.

{ M a W a D D a H } on: 06:21 said...

slm padin...hai hai hai..adah cube nk mengomen...hehehe

1) eh, mesti la pernah dengar..pemilik blog ni? ermm..sempoi kot dan suka cari kawan..yg lain2 memang tak tau sbb belm bertemu mata lgi...:p

2) kandungan blog ni ok je..lain dr yg lain...teruskan berblogging...hehehe...

3) susun atur pun mcm ok je...eh, semua ok je adah ni...hehehe...ok jugak la tulis dlm kotak ni berbanding read more...blog padin je adah jumpe yg de kotak..blog lain mana ade..unik kan...:)

4)header tu biar je la ade kat situ..biar la xde yg bace pun, wlupun xsemua bace, tp ade jgk yg bace kan...:) header tuk diri sendiri apa slhnye..my opinion...

ahh..lega bila dah hbis jawab survey..hehehehe...so, bile nk belanja mkn...hahaha...

{ tehr } on: 07:54 said...

blog 'perjalan ini' ok je, padin - loading pun laju

cuma satu [1 je]...
mata orang macam saya ni sukar nak baca tulisan berwarna dengan latar hitam [tapi masih dibaca]

yang lain2 semua ok je tanpa apa2 masalah

{ Alessandro } on: 09:22 said...

Padinno.blogspot.com, antara blog sempoi yang pernah ku kenal. :-)

Yang penting kepuasan tuan punya blog..he..he..

Semua dah okay..tak ada yang kurang..keep blogging bro :-)

{ Alessandro } on: 09:23 said...

Good job bro ^__^

{ padin } on: 17:27 said...

Blabberina : hehe tingkatkan page view? potential earning? hehe blogging pasal nak popular dan dapat duit je ke? ---> kena belajar ni kui kui kui

Adah : ko memang terbaek lah.. hehe ko pon mesra gak Adah.. thanx pendapat ko tu.. ye la, sape nak bace, bace lah ye tak ekekeke

{ Jericho } on: 17:27 said...

Kalau saya evaluate guna prinsip Human Computer Interaction, sampai besok pun tak siap. Rasanya boleh buat satu artikel penuh.. haha. Tak la.. Bak kata blogger yang lain, yang penting ada kepuasan berblogging tu. Tapi kadang2 kita nak juga cuba "angin" baru kan.. sementara angin tu bertiup2.....

{ padin } on: 17:29 said...

Tehr : errrr kena cari warna yg lebih mesra kot ekeke, tapi aku suka itam, cemane tuh? heh,

Alessandro : yeah, aku suka engkau jugak Alles.. hehe nak puaskan hati semua orang memang susah, tp ape salahnye kite berusah hehe, thanx Alles!!

{ Jericho } on: 17:40 said...

Jangan benarkan saya mengomen.. hahaha... Kadangkala kena juga fikirkan tentang pengunjung kita.. Dalam marketing ada jer perkataan ni "CUSTOMER IS THE KING" and "CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT". Pengunjung tu bagaikan Customer, dan kita sebagai penyedia "service" harus tahu keperluan setiap pengunjung tu.. Kena la pandai2 nak adjust2 warna ikut kesesuaian. Kalau padin suka hitam, cuba adjust sikit warna tu.. mungkin biru gelap ker, grey ker.. ikut kesesuaian la.. hehe. Yang penting warna tulisan tu kena la sesuai dengan background colour.

{ ~Blabberina~ } on: 17:47 said...

i'm not not blogging pasal nak popular. but my purpose utk blogging mmg utk both menulis+income.so i learnt to accomodate dedua skali. mungkin my preferences differ from u kot. sbb i bukan letak nuffnang n adsense utk sambil2 buat blog je =)

klu org yg xhirau income, mmg tak perlu pk sgt psl berat ke page, isi kandungan apa utk tarik readers, apa teknik utk tingkatkan traffic n layout.hehe

{ padin } on: 19:11 said...

Jericho : Ada cadangan tak warna ape yg sesuai untuk tulisan.. hehe..aku nak bt background itam.. tulisan warna apa sesuai?..

Blabberina : yeah, u mmg seorang yg positif.. bagus, teruskan usaha anda.. hehe aku cuma pembaca aku berasa seronok je bila dtg sini.. hehe, bagus komen u tu.. i like!!

{ pia dudin } on: 20:47 said...

haha bace tu bace tp nak komen tu jrg2 hehhee..

ok dahhh blog nih, takyah risaulerrr.hehhe

{ padin } on: 23:27 said...

mekaseh sofia...

{ Ranting Bunga } on: 01:48 said...

byk sgt pergerakan kot..ahahahah

{ Creshk Rockers } on: 10:03 said...

pada gua, semuanya okey.........
wa caya sama lu!!!
http://cicaktonjeng.blogspot.com

{ ++***hana zaty**++ } on: 22:52 said...

hai2!

saje suke2 nk komen!!!

btw cntik nye blog!

visitor pon rmai!

good job!

{ RastaMat } on: 17:48 said...

Padin,nape jadi kaler kuning plak??
Adakah Empayar Hitam akan bertukar name kepada Empayar Kuning??
OH aku x sanggup...!!!

{ padin } on: 21:58 said...

ahah Rastamat.. empayar tu tetap hitam.. kan ada hitam lagi tu hehe,

hana Zaty : hehe thanx komen ye..

cicaktonjeng : hehe, cayalah bro

Ranting : errr nak xnk bg bergerak pon boleh, tp tu trademark Sis.. ee

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap