padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Musnahkan Jejak Itu!

Musnahkan Jejak Itu!

/ March 29, 2016 /
Kucing memang comel kan? Dari anak kucing sampai la ke mak bapak kucing, still comel. Family PR dulu ada juga bela kucing, tapi lepas hilang satu persatu.. tinggallah satu! Dah macam lagu 10 budak hitam pulak lagaknya.

Agak tertanya juga, kenapa keyword "kucing takut timun" boleh breakout kat google trends? Memang kucing takut timun ke? Padahal keluarga kucing PR dulu memang sekor - sekor suka makan timun. Kira macam snek bagi 'diorang' la.

Ok. Takpe.

Blog entri kali ni bukan nak cerita pasal kucing takut timun, tapi nak berkongsi cara elak kucing naik ke kereta pada waktu malam. Ya. PR pun baru tahu kaedah ni. Setelah mencuba, tiada lagi kesan tapak kaki di bonet hadapan atau belakang kereta!

tapak kaki kucing


Masalah bermula bilamana kucing jiran atau kucing [datang dari mana - mana ntah] naik ke kereta dan meninggalkan kesan tapak kaki dan calar! Aduhai. Ikutkan amarah memang nak saja tapakkan muka kucing tu, tapi apakan daya.

PETUA ELAK KUCING NAIK ATAS KERETA
Mengikut petua yang ada, letakkan botol (Contoh : botol air mineral) berisi air - separuh dah memadai; kat mana - mana bahagian kereta.

Berkesan!

Apa justifikasi air separuh dalam botol boleh elak kucing naik atas kereta waktu malam, PR pun taktahu dan malas nak ambil tahu, yang penting tiada lagi kesan tapak kaki kucing! Mungkin kucing tu nampak air, dan pergi basuh kaki sebelum naik kereta :D

Cuma, jangan lupa pesan pemilik kereta sebelah untuk amalkan petua yang sama. Kalau tak, sebelum ni ada 4 kesan, mungkin esok lusa da jadi 8. Hahah... Oklah, selamat mencuba. 

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap