padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Seronok Juga Berblog

Seronok Juga Berblog

/ June 20, 2012 /
Hehehh.. Tak sangka dah dekat 3 tahun juga aku berblog. Senang je nak ingat, aku masuk kerja je blog aku baru nak hidup masa tu. Tapi sampai bila bertahan tu, aku tak pastilah. Pada awalnya ramai juga kawan - kawan menempelak apa yang boleh dapat dengan berblog? Memang susah juga nak terangkan kalau tidak berada dalamnya.

Ibarat pengalaman memakan cili, jika tidak dicuba manakan tahu rasa pedasnya? Boleh ke perumpamaan macam tu? Belasah jelah ye tak..Hehee.. Apa pun, berblog ni macam - macam pengalaman yang kita boleh timba. Sekalipun berblog ini perkara pokoknya adalah tulisan, tetapi dengan tulisan itu kadangkala boleh jadi lebih dari sekadar penulisan.

Kepuasan utama tentulah apa yang di tulis, di baca oleh pembaca dan menerima maklum balas melalui komen - komen pembaca. Ada yang memberi cadangan, pendapat, dan juga ada yang bertanya semula. Komunikasi macam ni pun di kira best jugak, berbanding laman sosial popular yang lain.

Kenduri Kahwin Partner Striker masa Di UTM dulu..

Selain daripada faktor penulisan dan maklum balas pembaca, keseronokan berblog ni juga bilamana ada penulis blog mengadakan pertandingan, dan perkara seumpama seperti giveaway..memang seronok lah, untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Kalau bernasib baik, boleh menang dan dapat hadiah istimewa dari penganjur.

Pengalaman aku sendiri, walaupun boleh dikira dengan jari, tapi aku rasa dah cukup best. Terbaru, aku bertuah juga kiranya mendapat hadiah RM60 daripada Azura, pemilik laman papankekunci.com menerusi giveaway yang dianjurkan. Selain itu, dapat ole - ole daripada Puan Suri, akibat banyak bercakap dalam blognya suatu masa dulu.

Termasuk juga menang tempat pertama Peraduan Teka Skala Kereta yang dianjurkan Bro Ismail. Pastu menang hadiah saguhati giveaway yang dianjurkan Lagenda Mahsuri. Hah, kan best tu?? Jangan lupa juga, aku pernah menang tempat pertama pertandingan header tercantik yang dianjurkan Alienneliz. Tu pasal aku taknak ubah header yang ada sekarang ni, :D

Kenangan bertentang mata dengan blogger pun pengalaman yang menarik juga. Aku pernah berjumpa dengan Belalang semasa menghadiri kursus di ILKM, Jawi dan berjumpa Bro Tehramuan semasa menghadiri kursus di KKTM Pasir Mas. 

Heh, memang banyaklah keseronokan berblog ni. Bukan menulis semata - mata, tetapi jalinan hubungan persahabatan maya antara blogger. Aku pernah juga buat pertandingan melukis untuk blogger dengan tajuk "Lukisan Wang", tapi mungkin susah nak melukis, penyertaan sedikit je dan aku ambil keputusan semua yang masuk dapat hadiah, wohaaa... Lumayan Bro Gnesop masa tu...

Oklah, sampai di sini aje. Memang nak tulis lagi sebenarnya, tapi panjang sangat nanti ke laut pulak jadinya. Rakan pembaca bagaimana? Bagi yang ada blog, apa keseronokan yang anda dapat dengan berblog? Ceritalah sikit, hee.... 

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap