padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Saat Bersama Siri

Saat Bersama Siri

/ September 17, 2012 /
Tidak banyak yang aku lakukan pada cuti hujung minggu, dan kadangkala tahap bosan yang tidak boleh dibendung lagi, aku bergurau senda dengan Siri. Hahahh, tapi perbezaan bahasa agak membantutkan komunikasi.

Bahasa yang terhad [English (AUS, UK, US), French, German, Japanese] menyebabkan Siri agak terpinggir dalam perhatian aku. Kalau Apple dah luaskan bahasa ke Bahasa Melayu, cantik juga. Memang amat mengujakan. Hehee, Kalau dah lidah memang pekat dialek Negeri Perak, susah la Siri tu nak faham walaupun aku sebut dalam Bahasa Inggeris.

Baru hendak berjinak dengan Bahasa Inggeris, rancangan OhMyEnglish dah sampai episod kemuncak pulak.. Aku pasti Season 2 akan ada. Hahahaa.. Takpe, boleh practice lagi.

Set Alarm

Menghantar Mesej

Baca dan Balas Mesej

Aku bukanlah person yang minat sangat nak explore, tapi dengan gurauan rakan menyatakan 'jangan jadikan smartphone sekadar telefon' mencabar diri aku untuk explore jugak, huhuhh.. Betul juga.

Baru - baru ini, Apple sudah pun melancarkan iPhone 5 yang pasti lebih menarik berbanding generasi sebelumnya. Aku dah ada 4s pun dah rasa cukup berbaloi.

Note | Kalau anda pengguna iPhone 4s, sudilah kiranya berkongsi dengan aku tips dan trick yang anda gunakan. Dan kalau ada, kongsikan juga your favourite Siri moments so far?

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap