padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Pemeriksaan Kesihatan Blog

Pemeriksaan Kesihatan Blog

/ May 28, 2012 /
Bak kata Adilah, mengemaskini blog dengan entri terbaru bukanlah susah mana. Merapu, merapu dan merapu kemudian publish! hahahh.. Kadang - kadang jika terlalu berfikir untuk 1 entry bukan ada orang nak ambil pusing sangat, aku kira boleh jalan juga idea adik manis ni, :D

Lain pula dengan Mak Lagenda, "3 in 1 pun 3 in 1 lah din oiiii...janji ilang windu mak nk terjah sini. Ekeke.." Jika mengambil kira kedua - dua statement blogger glamour nih, tulis je lah apa - apa yang rasa hendak di tulis, asalkan tidak mengganggu gugat rumah tangga orang lain.. Oppss.. itu aku tambah sendiri.

Setelah sekian lama, aku kembali membuat pemeriksaan pada blog aku ni. Tuan dia dah periksa kesihatan, blog pun kena periksa juga. Untuk setakat hari ini, padinno.com masih kekal pada kedudukan PR2, Ranking alexa pada kedudukan 814,650 dan page load time adalah 2.74 s (menggunakan GTmetrix analisis). Emm sihat ke tak dengan kedudukan macam tu? Biarlah dia, hee..

Sambil menyemak Analisis GetClicky, aku menyemak katakunci yang selalu mendatangkan pelawat/pembaca ke blog ini. Macam tak kena je ayat ni kan, tapi takpelah kepada guru bahasa, minta maaf jangan salahkan penulisan ini. Katakunci kesihatan memang menjadi nadi utama, kalau blog ni bertukar ke niche kesihatan, aci tak? Wah, sila panggung pulak aku daripada pengajar teknikal nak masuk dunia perubatan dan kesihatan.


Antara kata kunci lain yang membawa pelawat ke sini ialah teknik melukis, tidak kira lah teknik melukis permandangan, manusia, kerangka manusia mahupun teknik melukis bahagian tertentu pada tubuh manusia. Hmm, kalau lah aku mempunyai kemahiran yang tinggi dalam melukis, memang aku dah buat blog ni niche seni lukis... hahahaa impian je tinggi, tapi masih sedar diri.

Tetapi ada juga katakunci yang buat aku tersenyum, ada ke patut mencari "pantun orang marah", wohaaa kalau mencari pantun memikat hati ataupun pantun memujuk kekasih, ok la jugak rasanya. Sebut pasal pantun, satu blog ni pasti senyum lebar dengan hasil carian pantun. Tak gitu, Cikgu Tehr? hehehh..

Tak sangka, dah sampai ke perenggan ketujuh, aku rasa patut aku hentikan entri setakat ini. Oh ya, sekarang ni dah heboh sangat ye pasal siapa pembida plat pendaftaran tertinggi tu. Hmm, WWW 1. Hehee aku pun kalau boleh nak juga plat yang best, PAD 117. Kalau ada orang guna, jual lah pada aku, letak harga rendah - rendah, sudahlah.. :D


OK, itu sahaja. Pemeriksaan kesihatan diri sudah, pemeriksaan kesihatan blog pun sudah, lepas ini mahu periksa apa ya? Ouhhhh..... pemeriksaan jawapan student!!! Marking....Marking......

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap