padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Meja Peribadi

Meja Peribadi

/ February 3, 2012 /
Hehee.. bagi kebanyakan pelajar IPTA/IPTS yang tinggal di asrama pasti mempunyai set lengkap seperti katil, almari pakaian dan meja peribadi untuk mengulangkaji pelajaran. Ada yang kemas, ada yang berselerak.... bergantung kepada tuan punya meja.


Bagi aku, masa belajar dulu, meja aku kalau kemas pun mungkin Sabtu Ahad je.. Hari lain dah mula bersepah, nota bercampur - campur... Pengurusan memang failed! hahah.. semua benda nak di letak atas meja, entah mana yang berguna entah mana yang hampeh pun dah bercampur - campur.

Losyen pelembab kulit pon ada, LOL

Untungnya, sekarang pun kerja aku di pejabat, dan ada juga di sediakan meja peribadi. Tapi dah bekerja ni kena matang lah, pengurusan pun dah lebih teratur, segan juga kalau student tengok meja bersepah.. Tapi.... kalau datang penyakit malas, fail entah ke mana, dokumen entah ke mana. Boleh jadi sehari suntuk juga nak asingkan semula satu persatu. Satu kerja pulak..


Haishhh tu lah, kata orang kalau tabiat lama ni memang susah nak di ubah secara mendadak, tambah pula berkawan rapat dengan penyakit M, memang hancus jadinya. Anda pula bagaimana? Punya tabiat yang sama? 

Note | Jangan sampai ular bertelur pun tak sedar, dah kes naya! Hahahh..

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap