padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Melukis Mata

Melukis Mata

/ February 19, 2012 /
Bercuti adalah saat yang sering di nantikan baik pelajar atau pekerja. Cuti hujung minggu adalah masa emas untuk bersiar -siar bersama keluarga, riadah sesama rakan atau mungkin mengadakan temu janji dengan kekasih. Walau apa pun aktiviti hujung minggu anda, di harap dapat menceriakan kehidupan anda.


Selain menghabiskan masa dengan orang tersayang, boleh juga waktu rehat itu di isi dengan hobi dan kegemaran masing - masing. Bagi aku, di masa lapang aku selalu saja termenung, dan juga adakalanya melukis untuk merehatkan minda. 

Cubaan Melukis Mata
Seharian, aku menonton dan memuat turun video tentang cara - cara melukis mata, hidung dan mulut (untuk lukisan potrait), dan setelah berulang kali menonton dan memahami lenggok lukisannya, aku mencuba sendiri bagaimana cara melukis mata (realistik) mengikut panduan video tersebut.

Pandangan Hadapan

Pandangan Sisi

Tidaklah berapa tepat, tetapi masih ada rupa. hehee.. Aku meneruskan usaha untuk melukis sebuah wajah penuh, tetapi...... gagal menjadi. Kawalan emosi longgar, dan sikap tidak sabar menjelma. Betul kata orang, berkarya ini bukan menilai pada kecepatannya, tetapi hasilnya. Aku akui, agak tergesa - gesa untuk menyiapkannya, dan hasilnya begitu mengecewakan.
Bagaimana hujung minggu anda? 

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap