padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , , » Liga Super Asrama 2003

Liga Super Asrama 2003

/ October 28, 2011 /
Liga Super Asrama (LSA) bukanlah suatu pertandingan bola sepak yang boleh di perbandingkan dengan Liga Super Malaysia, malah jauh sekali dengan kejohanan bola sepak elit yang lain, termasuk Liga Super Saiya.


Liga asrama (bolasepak) merupakan kejohanan tertua di sekolah aku dulu, di perkenalkan sejak 1994 rasanya, dan telah melalui beberapa proses penambahbaikan sehinggalah tahun 2003, penjenamaan kepada LSA sekaligus menjadikan kejohanan tersebut sebagai sukan elit di sekolah tu. Kiranya acara yang di tunggu setiap tahun.


LSA merupakan projek usahasama Biro Sukan bersama beberapa pelajar yang di lantik. Format pertandingan, setiap pasukan perlu menghantar 15 pemain, termasuk seorang pengurus, bermain 9 sebelah selama 30 minit. Tapi biasanya memang pelajar akan menyertai pasukan mengikut tahun.

Antara kenangan manis aku untuk LSA 2003 ialah, menjadi juara keseluruhan setelah menewaskan pencabar kejuaraan, pasukan Tabligh dengan jaringan 2 - 1 di perlawanan akhir. Tambah mengujakan apabila aku di isytiharkan sebagai pemenang kasut emas dengan 12 jaringan gol.Masa tu, aku bertugas sebagai wartawan bebas, menyedia dan membuat laporan, tidak kira sebelum perlawanan, taktikal dan strategi, laporan selepas perlawanan dan mengemaskini jadual perlawanan (di buat bersama rakan lain - Izrul Iskandar, Fairuz Fahmi, Izwan Hafifi dan Syukri).


Selepas 8 tahun, usaha untuk mengembalikan nostalgia tersebut telah di suarakan kembali oleh saudara Izrul, dan nyata usaha tersebut memang berjaya menggamit semula memori 2003. Kenangan.. Kenangan.. hahahh


Aku harapkan, ada perlawanan ulangan masa re-union 2013 nanti, hehee.. Masih boleh ke padildo menjaringkan gol?? hehee..

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap