padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » » Bab 2?

Bab 2?

/ September 10, 2011 /
Melihatkan komen saudara tehr gerhana bulandalam blog entry cinta pertama, memang ada benarnya ada bab yang kedua, hahah.. Orang berpengalaman, memang boleh teka dan aku tak nafikan episodnya masih ada, cuma tak pasti sampai episod berapa.


...Masa ambil keputusan SPM, aku cadang nak mintak phone number F, tapi dia datang dengan family daa.. Malas nak cari pasal, aku simpan je la niat tu jauh - jauh, aitt simpan je tau, bukan buang. Kesudahannya, aku pun senyap, F pun senyap...


Sumber Gambar : anekaremaja.blogspot.com

*****************

Tapi, senyap pun hanya beberapa bulan je, ekekee.. Sebelum nak daftar matrikulasi, kebetulan aku berjumpa dengan F di sekolah, masa tu kami nak selesaikan pengurusan untuk beberapa dokumen dan kesempatan tu aku sempat ambil no phone dia.


Dah masuk era study di pengajian tinggi, kami ambil keputusan untuk fokus dalam mengejar impian masing - masing, cewaahh tipu je tu.. masa tu entah apa impian aku, sendiri pun tak pasti. Yang pastinya, aku dalam bahagian kejuruteraan dan F dalam bidang perubatan.


Kami masih berhubung dengan penggunaan talian telefon sahaja, dan beberapa kali juga mengatur pertemuan ringkas tapi tu lah... belum ada rezeki. Sehinggalah aku menamatkan degree di UTM, dan memulakan kerjaya kami masih belum bersua lagi.


Baru - baru ini.... err tinggalkan bab 2 ni setakat ni je boleh?.. heheh..umm ok, sambung sikit lagi.. Taklah baru mana. Dalam tahun ni jugaklah, aku mengambil keputusan untuk membuka semula ikatan cerita lama yang kami simpulkan suatu masa dulu. Ada confidence sikit pasal aku pun dah kerja, dan dah di sahkan dalam jawatan.


Khabar gembira untuk aku, sebab...F pun dah bersedia seadanya. Alhamdulillah.. Untuk pertama kali dalam tempoh 8 tahun,


...aku dapat berjumpa semula dengan F.

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap