padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Blog Kedua

Blog Kedua

/ September 29, 2011 /
Emm, update ringkas sahaja untuk entri terakhir bulan September ni. Yup, aku ada blog kedua..
Sebenarnya pun bukan blog kedua, tapi lebih kepada blog cubaan.. Blog untuk menguji template, termasuk lah rekabentuk, kelajuan, kesesuaian dan bila dah berpuas hati baru aku gunakan di blog utama.


Kalau tengokkan, banyak je tutorial, tips dan pelbagai lagi panduan dalam berblog. Jadi aku cuba dahulu di blog kedua, dan bila aku rasakan ia sesuai, aku apply la.. Lagipun kalau tak menjadi, blog kedua yang jahanam, hahah..


Jadi, alang - alang dah ada blog kedua takkan lah takde posting kan.. So, aku reka lah satu cerita, dan aku jadikan blog kedua tu sebagai blog cerpen. Tapi tulah, dah namanya blog kedua, kurang la mendapat perhatian. Aku nak update blog ni pun malas, blog kedua berganda malasnya..


Hahah, kalau pembaca blog ni dah takde kerja, bolehlah baca cerpen aku di sana.. Cerita tu hanya rekaan, tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. Kalau ada, ia hanya kebetulan sahaja.. hee..


"Hujan. Memang mudah untuk fikiran menerawang, hanyut di buai perasaan. Membuka tirai kenangan lama, melondehkan satu persatu, saat indah suka duka diari kehidupan lalu. Suasana yang dingin, kelam, mengingatkan aku tentang seseorang, yang berada jauh dari pandangan mata dan hati. Seraya, mengimbas kembali detik perkenalan aku dengan Wanie, seorang gadis desa, berlesung pipit di kiri, alis mata yang cantik, dan kehalusan dalam bual bicara. - Detik Itu Bermula"


Sekian.

0 comments:

Archives

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap