padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi

padinrose | Tips, Hobi dan Motivasi
Home » , » Liga Super Malaysia 2013

Liga Super Malaysia 2013

/ January 10, 2013 /
Peminat bolasepak Malaysia pasti teruja apabila kempen liga Malaysia sudah pun bermula. Kegagalan Malaysia di Kejohanan AFF seolah - olah telah dilupakan dan peminat kembali memberikan sokongan kepada pasukan kesayangan masing - masing.

Seperti entri terdahulu, usah dikenang kegagalan lalu, kerana ia bukanlah penamat segalanya. Fokus pada Liga Malaysia, dan pasti banyak perkara yang dibincangkan rakan dan teman di kedai kopi, pejabat mahupun di mana - mana mengenai persembahan pertama pasukan yang bertanding.

Kempen kali ini dimeriahkan lagi dengan kemunculan kuasa baru, Johor Darul Takzim yang memiliki beberapa pemain bintang bolasepak tempatan. Walaupun kalah pada perlawanan pertama yang sengit, tapi aku yakin dan percaya pasukan JDT akan bangkit dan segera melupakan kekalahan pada perlawanan pertama.

Jersi Selangor 2013 Home

Jersi Selangor 2013 Away

Jersi ini boleh dibeli di SINI

Bagi aku, tetap setia dengan pasukan kesayangan, Selangor Darul Ehsan. Hanya merah kuning, itu SelangorKu. Kalau tengok pada senarai pemain Selangor musim 2013 ini, agak seimbang juga dengan kehadiran pemain baru digandingkan bersama dengan pemain berpengalaman. Aku tidak kisah dari mana dan apa latarbelakang pemain tersebut, bila sahaja menandatangani kontrak profesional, mereka harus bangga menyarung jersi Merah Kuning.

Aku mengharapkan sekalipun agak sukar untuk merebut gelaran juara, tapi setidak - tidaknya boleh mencabar kejuaraan. Sudah lama juga pasukan Selangor hampa tanpa membawa pulang sebarang piala.

Apa kata anda, peminat bola sepak Malaysia?

Sumber Gambar : Facebook selangorfc

0 comments:

Archives

Facebook Pages

 
Lifestyle BlogsReal Time Web Analytics
Copyright © 2009-2017 padinrose - Tips, Hobi dan Motivasi, All rights reserved | Disclaimer | Sitemap